Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05.04.2019

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04.04.2019

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

UK 032019.jpg

Сарадња са Уједињеним Краљевством у области војне медицине

26.03.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и потпуковник др Иван Лековић из Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Војномедицинске академије посетили су Тренинг центар Уједињених нација у Њубриџу у Републици Ирској.

Детаљније

Medicinsko planiranje.jpg

Међународна сарадња у области медицинског планирања

25.03.2019

Припадници војног здравства потпуковник др Димитрије Тасић из Института за микробиологију Војномедицинске академије и капетан Ален Илић из Центра санитетске службе Управе за војно здравство боравили су у службеној посети Другој медицинској бригади Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Јорку.

Детаљније

NGOhajo 012019.jpg

О наставку сарадње са Националном гардом Охаја

05.02.2019

Четворочлана делегација Оружаних снага Националне гарде Охаја предвођена пуковником Кевином Едвардсом (Kevin Edwards) боравила је у посети Управи за војно здравство.

Детаљније

CSnSl_Norveska.jpg

Наставак сарадње са Норвешком у области војног здравства

24.12.2018

Командант Центра санитетске службе Управе за војно здравство потпуковник Елифат Фета и изасланик одбране Краљевине Норвешке потпуковник Егил Далтвеит потписали су протоколе о донацији између Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Краљевине Норвешке.

Детаљније

30112018-1.jpg

Потписан Анекс протокола о донацији САД

30.11.2018

Државни секретар у Министарству одбране мр Бојан Јоцић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кајл Скат присуствовали су данас потписивању Анекса протокола о донацији САД у оквиру Програма за превенцију и контролу ХИВ/АИДС у Војномедицинској академији.

Детаљније

Slika COMEDS.jpg

Међународне активности војног здравства

23.11.2018

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић учествовао је на пленарном састанку Комитета начелника војномедицинских служби (COMEDS).

Детаљније

UN112018.JPG

Посета представника медицинске службе УН

16.11.2018

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић са сарадницима састао се са шефицом Одељења медицинских служби Уједињених нација (УН) др Адарш Тиватиом (Adarsh Tiwathia) у петак, 16. новембра 2018. године на Војномедицинској академији.

Детаљније

07-11-2018.jpg

О британском искуству лечења еболе и хеморагијске грознице на ВМА

07.11.2018

Представници војног здравства Оружаних снага Велике Британије, који бораве у Србији у циљу заједничког учешћа на медицинској вежби „Јесен 2018“, која се у организацији Управе за војно здравство Министарства одбране Републике Србије одржава од 5. до 9. новембра 2018. године, посетили су јуче Војномедицинску академију (ВМА)

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас