3.jpg

Припадници ВМА на светском конгресу војне медицине

30.05.2019

Делегација Управе за војно здравство Министарства одбране предвођена начелником ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем учествовала је у раду 43. светског конгреса војне медицине у организацији Међународног комитета за војну медицину (МКВМ) одржаном од 19. до 24. маја 2019. године у Базелу, Швајцарска.

Детаљније

MVS-UK-042019.jpg

Војномедицинска сарадња са Уједињеним Краљевством и Северном Ирском

23.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и пoтпуковник др сци. мед. Александар Радуновић из Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију Војномедицинске академије боравили су у службеној посети Уједињеном Краљевству и Северној Ирској

Детаљније

VW2019.jpg

Војни медицинари Србије на вежби „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019

Заменик начелника Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Драган Динчић, присуствовао је Дану високих званица вежбе „Vigorous Warrior 2019“ одржаној у Чинку, у Румунији и посетио припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који учествују на вежби заједно са припадницима оружаних снага из 37 других земља.

Детаљније

Pulkinen UVZ.jpg

Састанак представника Управе за војно здравство и генерала Пулкинена

05.04.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић састали су се са генералним директором Војног штаба Европске уније генерал-потпуковником Есе Пулкиненом, у оквиру званичне посете генерала Пулкинена нашој земљи.

Детаљније

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05.04.2019

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04.04.2019

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.

Детаљније

UK 032019.jpg

Сарадња са Уједињеним Краљевством у области војне медицине

26.03.2019

Начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и потпуковник др Иван Лековић из Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Војномедицинске академије посетили су Тренинг центар Уједињених нација у Њубриџу у Републици Ирској.

Детаљније

Medicinsko planiranje.jpg

Међународна сарадња у области медицинског планирања

25.03.2019

Припадници војног здравства потпуковник др Димитрије Тасић из Института за микробиологију Војномедицинске академије и капетан Ален Илић из Центра санитетске службе Управе за војно здравство боравили су у службеној посети Другој медицинској бригади Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Јорку.

Детаљније

NGOhajo 012019.jpg

О наставку сарадње са Националном гардом Охаја

05.02.2019

Четворочлана делегација Оружаних снага Националне гарде Охаја предвођена пуковником Кевином Едвардсом (Kevin Edwards) боравила је у посети Управи за војно здравство.

Детаљније

CSnSl_Norveska.jpg

Наставак сарадње са Норвешком у области војног здравства

24.12.2018

Командант Центра санитетске службе Управе за војно здравство потпуковник Елифат Фета и изасланик одбране Краљевине Норвешке потпуковник Егил Далтвеит потписали су протоколе о донацији између Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Краљевине Норвешке.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас