Delegacija BiH.JPG

07.09.2016 | Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ посетио ВМА

Заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић састао се данас са начелником Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-пуковником Антом Јелечом.

503.jpg

06.09.2016 | Најава предавања о Паркинсоновој болести

Предавање Марије Мучибабић, докторанда Универзитета у Лајдену, Холандија под називом "Агрегације протеина у раној фази настанка Паркинсонове болести" биће одржано у петак, 09. септембра 2016. године са почетком у 13.30 часова у сали Наставно-научног већа Војномедицинске академије.

Kroz_Kinsansu.JPG

06.09.2016 | Отворена изложба фотографија "Кроз Киншасу"

У Малој галерији Дома Војске Србије данас је отворена ауторска изложба потпуковника Саше Мицковића „Кроз Киншасу“. Хирург по занимању, Мицковић је фото записима забележио живот главног града Демократске Републике Конго у коме је више од пола године боравио као припадник Војске Србије у санитетској мисији Уједињених нација у тој земљи.

SnSl_Angola1.jpg

05.09.2016 | Сарадња у области војне медицине са Анголом

Заменик начелника Санитетске службе Оружаних снага Анголе бригадни генерал Хозе Белхиор Да Силва, у оквиру посете Управи за војно здравство Министарства одбране, посетио је и Војномедицинску академију.

503.jpg

03.09.2016 | Почиње заједничко медицинско ангажовање у општинама Прешево и Бујановац

Хуманитарна асистенција мешовитих медицинских тимова Војскe Србије и Националнe гарде Охаја почиње у уторак, 6. септембра, на територији Пчињског управног округа.

Kineska delegacija.jpg

02.09.2016 | Кинеска делегација на ВМА

Шесточлана делегација Народноослободилачке армије Кине на челу са начелником Одељења за командовање Академије за хемијску одбрану старијим пуковником Ванг Шишенгом посетила је Војномедицинску академију.

Ceski studenti na MF VMA.jpg

29.08.2016 | Чешки студенти у посети ВМА

Студенти четврте и пете године Факултета медицинских наука Универзитета одбране Чешке Републике боравили су у посети Војномедицинској академији и Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране у Београду.

12082016 ch2.jpg

12.08.2016 | Делегација кинеског војног здравства у посети Србији

Државни секретар Ненад Нерић састао се данас на Војномедицинској академији са начелником Управе за војно здравство Централне војне комисије Народноослободилачке армије Кине генерал мајором Ли Ђингђијем који предводи шесточлану кинеску делегацију која борави у посети Министарству одбране Србије.

autorski poduhvat 2016.jpg

29.07.2016 | На ВМА додељена признања за ауторски подухват године

У оквиру обележавања 30. јула - Дана санитетске службе, додељена су признања за најбоље монографске публикације у области медицинских наука објављене у протеклих годину дана.

Dan saniteta 2016.JPG

29.07.2016 | Обележен Дан санитетске службе

Дан санитетске службе – 30. јул обележен је данас у амфитеатру Војномедицинске академије, а свечаности су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, државни секретари у Министарству одбране и Министарству здравља Ненад Нерић и Берислав Векић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, бројни гости, сарадници и запослени у војном здравству.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас