408.jpg

30.10.2008 | 500. sednica Nastavno-naučnog veća VMA

Pod pokroviteljstvom ministra odbrane Republike Srbije, gospodina Dragana Šutanovca, u amfiteatru VMA održana je svečana jubilarna 500. sednica Nastavno-naučnog veća VMA.

409.jpg

29.10.2008 | Delegacija Republike Italije u poseti VMA

U okviru međunarodne vojne saradnje u poseti Sektoru za školovanje i NIR VMA boravila je tročlana delegacija Ministarstva odbrane Republike Italije koju je predvodio pukovnik Giovani Cazzorla. Goste je pozdravio načelnik VMA, general-major prof. dr Miodrag Jevtić. Pukovnik, prof. dr Đoko Maksić upoznao je članove italijanske delegacije sa organizacionom strukutrom i osnovnim delatnostima rada VMA.

410.jpg

29.10.2008 | Svetski dan borbe protiv moždanog udara

Povodom 29. oktobra, Svetskog dana borbe protiv moždanog udara, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda održan je naučni simpozijum čiji je cilj bio da se stručna i ukupna javnost Srbije upozna sa uzrocima nastanka, dijagnostikom i lečenjem moždanog udara koji spada u red vodećih uzroka smrtnosti u svetu, a predstavlja veliki problem i najčešći uzročnik smrtnosti u ženskoj populaciji.

411.jpg

21.10.2008 | Predstavnici vojnozdravstvene službe Mađarske u VMA

Delegacija vojnozdravstvene službe Republike Mađarske predvođena komandantom mađarskog vojnomedicinskog centra, brigadnim generalom dr Andraš Nemetom, posetila je VMA.

412.jpg

21.10.2008 | Kontrola i prevencija HIV/AIDS-a

U okviru kampanje borbe protiv HIV/AIDS-a u amfitetaru VMA održana je Četvrta edukacija edukatora o kontroli i prevenciji HIV/AIDS-a.

413.jpg

17.10.2008 | General Rosen gostujući profesor VMA

Na svečanoj sednici Nastavno-naučnog veća VMA general-major prof. dr Lif Svere Rosen, načelnik združene medicinske službe Kraljevine Norveške promovisan je u gostujućeg profesora VMA.

415.jpg

15.10.2008 | Kanadski neurohiruzi u VMA

U okviru međunarodne stručne saradnje, Kliniku za neurohirurgiju VMA posetili su istaknuti lekari Univerzitetske bolnice Sunnybrook Health Sciences Centre iz Toronta: dr Michael Schwartz i dr David Houlden koji su učestvovali i na nedavno održanom Kongresu neurohirurga Srbije.

416.jpg

14.10.2008 | Anglo-srpski dani anestezije

Četvrti stručni skup anesteziologa Velike Britanije i Srbije održan je u Beogradu od 09. do 11. oktobra 2008. godine, u organizaciji Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije, a uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

417.jpg

14.10.2008 | Saradnja kardiohiruga VMA sa kolegama iz Hamburga

Major, asistent dr Marko Jovanović sa Klinike za kardiohirurgiju VMA bio je od 28.09. do 09.10.2008. godine na studijskom boravku u Hamburgu, tokom kojeg je obišao tamošnji Univerzitetski medicinski centar i čuvenu bolnicu “Albertinen Hospital", dva najprestižnija, vrhunski opremljena kardiohirurška centra u SR Nemačkoj koja obavljaju više od 2.000 kardiohirurških procedura najšireg spektra u toku godine. Dr Jovanović imao je priliku da prisustvuje izvođenju velikog broja intervencija i da se praktično i detaljno upozna sa metodom endoskopske pripreme vena za bajpas hirurgiju, koja se za sada ne primenjuje ni u jednom kardiohirurškom centru u našoj zemlji, a ima brojne prednosti nad otvorenom metodom pripreme vene.

418.jpg

11.10.2008 | Prvi edukativni seminar ISIA

Prvi edukativni seminar Internacionalne škole instruktora u anesteziji ISIA, organizovan pod pokroviteljstvom Svetske federacije udruženja anesteziologa WFSA i Društva anesteziologa i intenzivista Srbije održan je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu 3 i 4. oktobra.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas