378.jpg

27.12.2008 | Poseta vojnozdravstvenoj službi NR Kine

Delegacija Sanitetske službe Vojske Srbije sa general-majorom prof. dr Miodragom Jevtićem na čelu, boravila je u višednevnoj poseti vojnozdravstvenoj službi NOA NR Kine. Članovi naše delegacije bili su i brigadni general doc. dr Veljko Todorović, načelnik Uprave za zdravstvo SMR MO, kao i pukovnik prof. dr Zoran Popović i pukovnik prof. dr Marijan Novaković sa VMA.

379.jpg

26.12.2008 | USPEŠNO U STAROJ – SREĆNO U NOVOJ GODINI!

U prisustvu članova Kolegijuma, načelnika organizacionih jedinica Vojnomedicinske akademije i predstavnika blizu 50 medija, danas je u VMA održan svečani Novogodišnji prijem koji je bio i prilika za sumiranje rezultata rada VMA, kao jedne od najvećih zdravstvenih institucija u regionu.

380.jpg

26.12.2008 | Prvih 50 ECDL sertifikata u VMA

Pedeset pripadnika VMA u toku ove godine položilo je sve predviđene testove i dobilo Evropske kompjuterske vozačke dozvole (ECDL), sertifikate o ispunjenosti međunarodnog standarda osnovne informatičke pismenosti.

381.jpg

16.12.2008 | SVEČANA DODELA LICENCI ZA RAD LEKARIMA VMA

Svi lekari VMA od danas imaju licence za rad.

382.jpg

16.12.2008 | Najbolji rad na simpozijumu

Rad vojnog službenika Vere Đuričić iz Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA sa temom „Uloga sestre u edukaciji osoblja o važnosti stresora u preoperativnoj brizi“, proglašen je najboljim radom koji je izložen na nedavno održanom Simpozijumu glavnih medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije.

383.jpg

15.12.2008 | Skup anesteziologa na VMA

U organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA održan je stručni sastanak Sekcije za anesteziologiju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva u čijem radu je učestvovalo više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije.

384.jpg

15.12.2008 | Priznanje Institutu za naučne informacije VMA

Institut za naučne informacije VMA dobio je specijalnu plaketu za doprinos uspešnom radu i razvoju Instituta za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ iz Beograda povodom obeležavanja 60 godina njegovog postojanja i rada.Stručne službe Instituta za naučne informacije VMA obezbeđuju dragocene naučne i stručne informacije koje su značajno doprinele jačanju liderske pozicije Instituta „Dr Josif Pančić“ kao jedinstvene naučnoistraživačke ustanove u oblasti lekovitog bilja ne samo u zemlji, već i u čitavom regionu.

385.jpg

12.12.2008 | Stručni sastanak sestara i tehničara u hirurgiji

Tradicinonalni godišnji stručni sastanak medicinskih sestara – tehničara koji rade u hirurgiji održan je 11. decembra u VMA, u organizaciji Odeljenja za zdravstvenu negu VMA i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije.

386.jpg

05.12.2008 | Dan o rehabilitaciji na VMA

Osmi stručni seminar „Dan o rehabilitaciji“ održan je danas u VMA, u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA, Društva fizioterapeuta Srbije i fizijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

387.jpg

05.12.2008 | OSNAŽEN AKADEMSKI POTENCIJAL VMA

Na redovnoj 502. sednici Nastavno-naučnog veća VMA koja je održana 4. decembra u zvanje redovnog profesora izabrani su: general-major prof. dr Miodrag Jevtić za predmet „Hirurgija“, pukovnik, prof. dr Zoran Popović za predmet „Ortopedija“, vojni službenik prof. dr Žarko Vučinić za predmet „Interna medicina“, pukovnik, prof. dr Darko Nožić za predmet „Zarazne bolesti“, pukovnik, prof. dr Jefta Kozarski za predmet „Plastična i rekonstruktivna hirurgija“ i pukovnik, prof. dr Vojkan Stanić za predmet „Hirurgija“.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas