388.jpg

05.12.2008 | Saradnja sanitetskih službi Srbije i Crne Gore

Delegacija sanitetske službe Crne Gore koju predvodi pukovnik dr Predrag Maraš posetila je Vojnomedicinsku akademiju i sa predstavnicima najvišeg rukovodstva ove ustanove razgovarala o mogućnostima saradnje u oblastima lečenja, sanitetskog školovanja i medicinskog usavršavanja kadrova i naučnoistraživačkog rada.

389.jpg

05.12.2008 | Godišnja konferencija biohemičara Srbije

U organizaciji Instituta za medicinsku biohemiju VMA, Kliničkog centra Srbije, Društva medicinskih biohemičara Srbije i Naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“, u amfiteatru VMA održana je Jedanaesta godišnja naučna konferencija biohemičara Srbije.

390.jpg

05.12.2008 | Novi predsednik Nefrološke sekcije SLD

Na sastanku Nefrološke sekcije Srpskog lekarskog društva koja je održana 28. novembra u Beogradu, za predsednika Sekcije je izabran pukovnik, prof. dr Zoran Kovačević, Načelnik Klinike za nefrologiju VMA.

391.jpg

02.12.2008 | Obeležen Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a obeležen je 1.decembra u amfiteatru VMA, u prisustvu zaposlenih zdravstvenih radnika.

392.jpg

02.12.2008 | SARADNjA VMA I CENTRA ZA OPEKOTINE U PALERMU

Delegacija Centra za opekotine iz Palerma, Italija, koju predvodi direktor dr Frančesko Konte, boravi u trodnevnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji u cilju uspostavljanja institucionalne saradnje dve ustanove u oblasti kultivacije ćelija (fibrobalasta i keratinocita), kao i biotehnologije tkiva kože.

393.jpg

29.11.2008 | SRPSKI PARLAMENTARCI U VMA

Po prvi put u istoriji, članovi Odbora za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije posetili su Vojnomedicinsku akademiju i razgovarali sa rukovodstvom ove ustanove.

394.jpg

28.11.2008 | 60 godina ambulantne specijalističko - polikliničke službe Vojske Srbije

Prigodnom svečanošću u amfiteatru VMA obeleženo je 60 godina postojanja ambulantne specijalističko-polikliničke službe Vojske Srbije.

395.jpg

26.11.2008 | Saradnja VMA i Specijalne bolnice “SOKOBANjA”

Delegacija Specijalne bolnice za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih bolesti „Sokobanja“, na čelu sa direktorkom dr Ljiljanom Isaković, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.

396.jpg

21.11.2008 | NAJVIŠE OCENE ZA „SIGURAN PUT 08

Visokom ocenom spremnosti Lake poljske bolnice, osposobljenosti sanitetskog osoblja i dobijanjem sertifikata za učešće srpskog vojnog saniteta u evetnualnim međunarodnim mirovnim misijama, završena je multinacionalna vežba „Siguran put 08" koja je održana od 16 do 20. novembra u rejonu Bujanovačke banje, pod rukovodstvom general-majora prof. dr Miodraga Jevtića, Načelnika VMA i direktora vežbe.

397.jpg

21.11.2008 | SPORAZUM VMA I UNIVERZITETA ODBRANE ČEŠKE REPUBLIKE

Načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić i rektor Univerziteta odbrane Češke Republike general Rudolf Urban potpisali su u Bujanovačkoj banji Sporazum o saradnji dve institucije. „Sa kolegama iz Češke Republike već odlično sarađujemo u raznim oblastima medicine.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas