202.jpg

04.02.2010 | VMA sredom: urgentni centar srpskog zdravstva

Na osnovu dogovora Ministarstva odbrane i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, počev od 03.marta 2010.godine VMA je preuzela zadatak neposredne podrške Urgentnom centru KC Srbije u zbrinjavanju pacijenata koji su neposredno životno ugroženi.

204.jpg

02.02.2010 | Svečana akademija povodom Dana VMA u Narodnom pozorištu

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, Vojnomedicinska akademija obeležila je 166. godinu postojanja i rada.

216.jpg

29.01.2010 | Simpozijum o postraumatskom stresnom poremećaju

Klinika za psihijatriju VMA, Udruženje psihijatara Srbije i Psihijatrijska sekcija Srpskog lekarskog društva organizatori su stručnog simpozijuma koji je danas održan u amfiteatru VMA sa temom: „Postraumatski stresni poremećaj (PTSP): savremeni tokovi u istraživanju i lečenju“

217.jpg

27.01.2010 | Kurs inovacija iz dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije

U organizaciji Instituta za epidemiologiju VMA, pod rukovodstvom prof.dr Novice Stajkovića, u VMA je organizovan edukativni kurs "Inovacije iz dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije".

218.jpg

23.01.2010 | Usavršavanje iz oblasti zdravstvene nege

U okviru bilateralne vojne saradnje Srbije i SR Nemačke, VS Živka Pivić, medicinska sestra iz Klinike za ortopediju i traumatologiju VMA boravila je na devetomesečnom stručnom usavršavanju u Naumburgu i Hanoveru, u cilju usavršavanja znanja iz oblasti zdravstvene nege bolesnika i vođenju medicinske dokumentacije.

219.jpg

22.01.2010 | VMA - deo Evrope

U okviru projekta „Nutrition Day in European Hospitals“, koji se na inicijativu Evropskog udruženja za parenteralnu i enteralnu ishranu (ESPEN) i Austrijskog Udruženja za nutriciju i metabolizam (AKE), a pod pokroviteljstvom Saveta Evrope, svake godine sprovodi u zdravstvenim centrima na našem kontinentu, u devet klinika VMA je 21. januara izvršena anketa među bolesnicima

220.jpg

22.01.2010 | STRUČNI SASTANAK LABORATORIJSKIH TEHNIČARA SRBIJE

Stručni sastanak laboratorijskih tehničara Srbije na temu Metode molekularne dijagnostike u kliničkoj praksi održan je u amfiteatru VMA, u prisustvu 318 laboranata iz svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji.

221.jpg

14.01.2010 | Univerzijada 2009: aktivnosti se nastavljaju

Članovi organizacionog odbora Univerzijade 2013, koja će se održati u gradu Kazanju, u ruskoj pokrajini Tatarstan, posetili su Vojnomedicinsku akademiju u cilju razmene iskustava oko medicinskog zbrinjavanja ove sportske manifestacije.

222.jpg

13.01.2010 | UNIVERZALNE VREDNOSTI U SLUŽBI ZDRAVLjA

U prisustvu većeg broja pripadnika VMA i predstavnika kulturnog života Srbije u galeriji VMA otvorena je izložba slika sa motivima Hilandara. - Vera, zdravlje i umetnost neodvojive su kategorije u večitom traganju ljudskog bića za duhovnim identitetom i smislom postojanja. I zato i ne treba da čudi što su prve srpske bolnice, kao i prve škole, osnovane u manastirskom okrilju.

223.jpg

04.01.2010 | Ukorak sa svetom: St.Mary Hospital i VMA

Na osnovu odluke Uprave VMA, a na poziv prof. dr Džona Volfa, eminentnog britanskog vaskularnog hirurga i rukovodioca Evropskog udruženja vaskularnih hirurga, major dr Ivan Marjanović, lekar iz Klinike za vaskularnu hirurgiju VMA, boravio je u periodu od septembra do decembra 2009. godine na stručnom usavršavanju u St.Marry Kraljevskoj bolnici u Londonu (Velika Britanija).

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas