91.jpg

29.12.2010 | I juče i sutra: novogodišnji prijem na VMA

Evo nas ponovo na kalendarskom razmeđu, da u skladu sa našom uobičajenom praksom, uz prijateljsku zdravicu rezimiramo šta smo sve uradili, da li smo ispunili sva obećanja koja smo Vam sa ovog istog mesta dali pre tačno godinu dana, da sudu javnosti izložimo sve što smo činili i učinili, ali i da vidimo kuda ćemo i kako dalje. –rekao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić, pozdravljajući prisutne predstavnike više od 30 medija na tradicionalnom novogodišnjem prijemu koji je danas održan na VMA.

92.jpg

27.12.2010 | PRIZNANjE NAJBOLjOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI U 2010.GODINI

VMA je kao vojnozdravstvena ustanova uvek nastojala da bude snažan oslonac srspkom zdrvastvu i pouzdan partner civilnim zdrvastvenim ustanovama na istom zadatku unapređenja zdravlja.

93.jpg

27.12.2010 | RENDGEN 21.VEKA: NOVI 128-SLAJSNI SKENER NA VMA

Ministar odbrane Republike Srbije gospodin Dragan Šutanovac svečano je danas u VMA pustio u rad novi 128-slajsni skener.

94.jpg

23.12.2010 | SVETSKA ISKUSTVA IZ ORTOPEDIJE U VMA

Prof.dr Sakari Orava, ortopedski hirurg iz Odeljenja za istraživanje sportskih trauma bolnice u Turku, Finska, održao je danas u VMA dva edukativna predavanja tokom kojih je stručnjacima VMA i brojnim prisutnim ortopedskim hirurzima iz naše zemlje i regiona preneo svoja izuzetno bogata iskustva u domenu rezultata hirurškog zbrinjavanja povreda Ahilove tetive i hirurškog tretmana povreda mišića.

95.jpg

23.12.2010 | ZDRAVLjE: VRLINA I HUMANOST

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u Vojnomedicinsku akademiju je i ove, kao i proteklih godina stigao veliki broj čestitki i poruka sa željama za dalji uspešan razvoj i napredak ustanove, kao i srpske medicine u celini, od strane korisnika naših usluga iz zemlje i inostranstva, kolega, poslovnih partnera, predstavnika medija.

96.jpg

21.12.2010 | Edukacije i razmena iskustva

VMA je organizator mnogih stručnih i edukativnih skupova koji imaju za cilj razmenu iskustava i stručnih znanja i prezentovanje najnovijih saznanja kolegama iz vojnozdravstvenih i ostalih medicinskih ustanova u našoj zemlji, potvrđujući svoju posvećenost unapređenju medicinske struke, o čemu govori i veliki broj stručnih skupova koji je poslednjih dana održan u VMA.

97.jpg

21.12.2010 | MEDICINA NE POZNAJE GRANICE

Stručnjaci VMA svoja saznanja iz oblasti medicinske struke i nauke uvek spremno dele sa kolegama u zemlji i inostranstvu, ali su spremni i da uče od drugih i s tim ciljem odlaze u najeminentnije svetske medicinske centre.

98.jpg

13.12.2010 | U MISIJI OČUVANjA ZDRAVLjA

VMA ostvaruje uspešnu stručnu saradnju sa više civilnih zdravstvenih ustanova u zemlji i regionu i pruža im konkretnu podršku u radu, potvrđujući primerom i delom svoju posvećenost očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi, kao i jačanju vojno-civilne saradnje, kao jednoj od misija Vojske Srbije.

99.jpg

13.12.2010 | SVETSKA ISKUSTVA IZ KOLOREKTALNE HIRURGIJE U VMA

Vojni službenik, doc.dr Bratislav Trifunović, načelnik Odeljenja za kolorektalnu hirurgiju u Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju VMA boravio je nedavno na jednomesečnom srtručnom usavršavanju u St.Marks bolnici u Londonu, Velika Britanija.

100.jpg

07.12.2010 | XVII i XVIII

Unazad tri dana članovi transplantacionog tima VMA koji čine eksperti iz više oblasti medicinske profesije uspešno su učinili eksplantaciju, dve transplantacije jetre i dve transplantacije bubrega.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas