Dan VS 2014.jpg

23.04.2014 | VMA odlikovana Karađorđevom zvezdom trećeg stepena

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, ukazom predsednika Republike Srbije, Vojnomedicinska akademija je odlikovana Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena.

503.jpg

17.04.2014 | Rehabilitacija i osteoartritis

Stručni skup „Osteoartritis i povrede mišićno-koštanog sistema kao rehabilitacioni problem“ u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA i Društva medicinskih sestara i tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije održan je na VMA.

503.jpg

17.04.2014 | O lečenju pacijenata sa kolorektalnim karcinomom

Radionica pod nazivom „Procena resektabilnosti i ciljevi lečenja pacijenata sa metastatskim kolorektalnim karcinomom“ u organizaciji Klinike za opštu hirurgiju, Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju, Instituta za radiologiju, Sektora za farmaciju i Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije održana je na VMA.

503.jpg

17.04.2014 | Nemački urolog gost na VMA

Jedan od najistaknutijih urologa na polju endoskopske hirurgije nadbubrežne žlezde u Evropi prof. dr Martin Karl Volc (Martin Karl Walz) iz Esena, Nemačka bio je gost Klinike za urologiju Vojnomedicinske akademije.

503.jpg

16.04.2014 | Objavljen godišnji izveštaj Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA

U skladu sa dobrom kliničkom praksom koja postoji u Evropskoj asocijaciji centara za kontrolu trovanja, Nacionalni centar za kontrolu trovanja (NCKT) VMA četvrtu godinu za redom objavio je Godišnjak koji je ove godine dopunjen i podacima drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

503.jpg

16.04.2014 | HIV/AIDS i druge seksualno prenosive infekcije u vojnoj populaciji

Kurs kontinuirane medicinske edukacije namenjen razumevanju HIV/AIDS-a i drugih seksualnim putem prenosivih infekcija od značaja za vojnu populaciju biće održan 22. aprila 2014. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Dermatovenerolozi.jpg

14.04.2014 | Kurs o autoimunskim buloznim dermatozama

Akreditovani kurs kontinuirane medicinske edukacije o dijagnostici i lečenju autoimunskih buloznih dermatoza u organizaciji Dermatovenerološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Klinike za kožne i polne bolesti VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Grudna.jpg

14.04.2014 | O novostima u grudnoj hirurgiji

Simpozijum o aktuelnim temama u grudnoj hirurgiji u organizaciji Klinike za grudnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.

11042014.jpg

11.04.2014 | Dodeljene godišnje nagrade za najbolje naučne radove

Svečanost povodom dodele Godišnje nagrade za najbolji naučnoistraživački projekat, doktorsku disertaciju i magistarski rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i nagrade za najbolji članak objavljen u časopisu "Vojno delo" održana je danas u svečanoj sali Doma vojske.

503.jpg

10.04.2014 | "Akademac" u polufinalu turnira "Igrajmo za šesnaest"

Fudbalski klub "Akademac" Vojnomedicinske akademije plasirao se u polufinale memorijalnog turnira Radio-televizije Srbije u malom fudbalu "Igrajmo za šesnaest" na kojem su učestvovale 162 ekipe.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas