MF VMA.jpg

10.04.2014 | Sportske aktivnosti kadetkinja i kadeta Medicinskog fakulteta VMA

Kadetkinje i kadeti Medicinskog fakulteta VMA učestvuju na otvorenom Sportskom prvenstvu Ministarstva odbrane koje je počelo 7. aprila 2014. godine ceremonijom otvaranja na stadionu Vojne akademije.

Patologija.jpg

10.04.2014 | O specifičnosti rada u oblasti patologije na VMA

Kurs kontinuirane medicinske edukacije "Specifičnosti rada u patohistološkim, citološkim i citogenetskim laboratorijama" u okviru memorijalnog skupa "Sećanje na Nenada Jeremića" održan je 9. aprila 2014. godine na VMA.

Uredjivacki odbor VSP.jpg

04.04.2014 | Konstituisan novi Uređivački odbor "Vojnosanitetskog pregleda"

Konstitutivni sastanak novog Uređivačkog odbora časopisa "Vojnosanitetski pregled" (VSP) održan je u četvrtak, 3. aprila 2014. godine u prostorijama Instituta za naučne informacije VMA.

Dimo04.jpg

04.04.2014 | Završetak kursa "Javno zdravlje i masovne nesreće"

U sali Nastavno-naučnog veća Vojnomedicinske akademije danas je održana svečanost uručenja sertifikata polaznicima povodom završetka kursa "Javno zdravlje i masovne nesreće" koji je u toj ustanovi organizovan u saradnji sa oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država.

04042014.JPG

04.04.2014 | Ministar odbrane obišao poljsku bolnicu Vojnomedicinske akademije

Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić, u pratnji državnog sekretara Zorana Đorđevića, obišao je danas Laku poljsku bolnicu nivoa 2 koja se nalazi u sastavu Trening centra Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad Vojnomedicinske akademije.

503.jpg

03.04.2014 | Kurs o osteoartritisu

Stručni skup „Osteoartritis i povrede mišićno-koštanog sistema kao rehabilitacioni problem“ u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA i Društva medicinskih sestara i tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije biće održan 10. aprila 2014. godine na VMA.

Bundesver.JPG

03.04.2014 | O PTSP sa nemačkim psihijatrima

Radna grupa Bundesvera, koja je u okviru planirane bilateralne vojne saradnje sa Saveznom Republikom Nemačkom boravila u Republici Srbiji, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Radiologija 2014.jpg

02.04.2014 | Nova metoda na Institutu za radiologiju VMA

Stručni tim Odeljenja za interventnu vaskularnu radiologiju Instituta za radiologiju VMA, u saradnji sa lekarima Klinike za urgentnu internu medicinu i Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA, u redovnu proceduru lečenja uveo je novu metodu lečenja.

Melanom knjiga za sajt.jpg

31.03.2014 | "Melanom kože: prevencija, dijagnostika i lečenje"

Stručni skup o novinama u dijagnostici i terapiji melanoma u organizaciji Intersekcijskog odbora za melanom Srpskog lekarskog društva i Akademije medicinskih nauka SLD, održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

ICMM sastanak.jpg

27.03.2014 | Poseta ICMM delegacije

U okviru pripremnih aktivnosti za održavanje 3. panevropskog kongresa vojne medicine, koji će biti održan od 2. do 6. juna 2014. godine u Beogradu, tročlana delegacija Međunarodnog komiteta za vojnu medicinu posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas