513.jpg

Novi linearni akcelerator na VMA

20.12.2011 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je danas u rad novi linearni akcelerator na Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije. Reč je o uređaju koji je namenjen pacijentima sa malignim promenama na svim lokacijama i po smeni će moći da tretira do 40 pacijenata, šest pacijenata na sat, što će značajno smanjiti liste čekanja.

Detaljnije

O b a v e š t e nj e

19.12.2011 | Saopšenja

Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustiće u rad novi linearni akcelerator na Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije sutra, 20. decembra 2011. godine sa početkom u 11.00 časova.

Detaljnije

512.jpg

Italijanski vojni lekari na VMA

16.12.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U sklopu redovnih aktivnosti bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Italijom, dva predstavnika Glavne uprave vojnog zdravstva Republike Italije boravila su na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

511.jpg

Kiparska delegacija u poseti VMA

16.12.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Vojnozdravstvene službe Republike Kipar, na čelu sa načelnikom pukovnikom Kiprijanom Kristakisom, posetila je Vojnomedicinsku akademiju. U ime VMA, kiparsku delegaciju primio je načelnik Sektora za lečenje VMA puk. dr Stevan Sikimić sa saradnicima.

Detaljnije

510.jpg

O značaju određivanja novih biomarkera

14.12.2011 | Aktuelnosti

Predavanje na temu „Klinički značaj određivanja novih biomarkera - prokalcitonina, kopeptina i proadrenomedulina u krvi“ održao je prof. dr Dragan Mikić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA danas, 14. decembra 2011. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

509.jpg

Ministar Stanković u poseti VMA

09.12.2011 | Aktuelnosti

Ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju gde se sastao sa načelnikom VMA pukovnik prof. dr Marijanom Novakovićem i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane dr Zoran Vesić i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general doc. dr Veljko Todorović.

Detaljnije

508.jpg

Nemačka delegacija na VMA

08.12.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Saveznog ministarstva odbrane Nemačke, koju je predvodio komandant Škole službenih pasa Bundesvera potpukovnik Urlih Dresler, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

507.jpg

Plaketa „Rihard Burijan“ VMA

06.12.2011 | Aktuelnosti

Institut za medicinsku fiziologiju „Rihard Burijan“ Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, povodom obeležavanja 90 godina od održavanja prvog predavanja i osnivanja Instituta, dodelio je plaketu „Rihard Burijan“ Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Kurs „Savremeni pristup lečenju bronhijalne astme“ na VMA

05.12.2011 | Aktuelnosti

rs kontinuirane medicinske edukacije pod nazivom „Savremeni pristup lečenju bronhijalne astme“ biće održan u petak, 9.12.2011. godine sa početkom u 11:00 časova u amfiteatru Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

Novosti sa Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA

05.12.2011 | Aktuelnosti

Pripadnici Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA veoma aktivno su učestvovali u poslednjem periodu na različitim međunarodnim skupovima i stručnim usavršavanjima:

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas