53.jpg

Učešće eksperata VMA u međunarodnim aktivnostima

14.05.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Pukovnik prof. dr Marijan Novaković, načelnik Vojnomedicinske akademije je kao član delegacije Vojnog zdravstva Ministarstva odbrane RS učestvovao na zasedanju Internacionalne radne grupe (International Working Group -IWG) Međunarodnog komiteta vojne medicine (International Committee of Military medicine- ICMM) održanog u vojnoj bolnici "QUIN ASTRID" u Briselu. u vremenu od 10.05. do 12.05.2011. godine.

Detaljnije

Učešće eksperata VMA u međunarodnim aktivnostima

13.05.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U periodu od 30.04 do 4.05. 2011 god, u organizaciji Američkog udruženja za transplantaciju i Američkog udruženja transplantacionih hirurga održan je u Filadelfiji 11. Američki Kongres za transplantaciju (ATC) koji je okupio vodeće stručnjake za transplantaciju organa, ćelija i tkiva iz SAD-a i drugih zemalja sveta.

Detaljnije

51.jpg

Proslava dana sestrinstva –Izabrana Sestra godine VMA

12.05.2011 | Aktuelnosti

Dvanaesti maj, Međunarodni dan sestrinstva, je i ove godine obeležen na Vojnomedicinskoj akademiji prigodnom svečanošću kojoj je osim medicinskih sestara i tehničara VMA, i nekadašnjih glavnih medicinskih sestara ove ustanove, prisustvovao načelnik VMA, puk. prof. dr Marjan Novaković sa članovima Uprave.

Detaljnije

55.jpg

VMA na domaćoj i međunarodnoj sceni u proteklom periodu

09.05.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Detaljnije

50.jpg

Saradnja VMA sa civilnim zdravstvenim institucijama – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

06.05.2011 | Aktuelnosti,

Vojnomedicinska akademija nastavlja, u saradnji sa civilnim zdravstvenim institucijama, sa akcijom prikupljanja krvi u cilju njene afirmacije u Srbiji i prikupljanja što većih količina ove dragocene tečnosti.

Detaljnije

54.jpg

Saradnja Vojnomedicinske akademije i srednjih medicinskih škola u Srbiji

04.05.2011 | Aktuelnosti

Susretima sa učenicima i maturantima srednjih medicinskih škola u Srbiji i njihovim nastavnicima Vojnomedicinska akademija nastavlja sa uspešnom saradnjom sa ovim institutcijama, koja je prerasla u jednu lepu tradiciju koju VMA neguje već dugi niz godina.

Detaljnije

57.jpg

Predstavnici vojnomedicinskih službi zemalja jugoistočne Evrope u poseti VMA

29.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U okviru trodnevne konferencije vojnomedicinskih službi zemalja Jugoistočne Evrope, koja se održava u Beogradu u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške i Evropske komande Oružanih snaga SAD, organizovana je i poseta Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

58.jpg

VMA domaćin predstojećih aktivnosti

21.04.2011 | Aktuelnosti

Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA svoj naredni interklinički seminar, 29. aprila, akreditovan za sve profile, posvećuje problematici koja se odnosi na tendinitis rotatorne manžetne, savremenom pristupu navedenom problemu, prisutnim nedoumicama i našem odgovoru na njih uz prezentaciju najnovijih podataka iz literature i interneta.

Detaljnije

61.jpg

VMA Akademac pobednik memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu

17.04.2011 | Aktuelnosti

Da Vojnomedicinska akademija postiže zapažene rezultate i uspehe i izvan okvira medicinske struke i nauke potvrdili su i članovi futbalskog tima VMA ''Akademac'' na 12. memorijalnom turniru RTS-a u malom fudbalu koji se, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i uz podršku Sportskog saveza Beograda, igra u znak sećanja na 16 stradalih u bombardovanju zgrade RTS-a 23 aprila 1999.

Detaljnije

56.jpg

Начелник ВМА у посети Клиничко болничком центру Загреб

16.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas