50.jpg

Saradnja VMA sa civilnim zdravstvenim institucijama – Akcija dobrovoljnog davanja krvi

06.05.2011 | Aktuelnosti,

Vojnomedicinska akademija nastavlja, u saradnji sa civilnim zdravstvenim institucijama, sa akcijom prikupljanja krvi u cilju njene afirmacije u Srbiji i prikupljanja što većih količina ove dragocene tečnosti.

Detaljnije

54.jpg

Saradnja Vojnomedicinske akademije i srednjih medicinskih škola u Srbiji

04.05.2011 | Aktuelnosti

Susretima sa učenicima i maturantima srednjih medicinskih škola u Srbiji i njihovim nastavnicima Vojnomedicinska akademija nastavlja sa uspešnom saradnjom sa ovim institutcijama, koja je prerasla u jednu lepu tradiciju koju VMA neguje već dugi niz godina.

Detaljnije

57.jpg

Predstavnici vojnomedicinskih službi zemalja jugoistočne Evrope u poseti VMA

29.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U okviru trodnevne konferencije vojnomedicinskih službi zemalja Jugoistočne Evrope, koja se održava u Beogradu u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške i Evropske komande Oružanih snaga SAD, organizovana je i poseta Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

58.jpg

VMA domaćin predstojećih aktivnosti

21.04.2011 | Aktuelnosti

Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA svoj naredni interklinički seminar, 29. aprila, akreditovan za sve profile, posvećuje problematici koja se odnosi na tendinitis rotatorne manžetne, savremenom pristupu navedenom problemu, prisutnim nedoumicama i našem odgovoru na njih uz prezentaciju najnovijih podataka iz literature i interneta.

Detaljnije

61.jpg

VMA Akademac pobednik memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu

17.04.2011 | Aktuelnosti

Da Vojnomedicinska akademija postiže zapažene rezultate i uspehe i izvan okvira medicinske struke i nauke potvrdili su i članovi futbalskog tima VMA ''Akademac'' na 12. memorijalnom turniru RTS-a u malom fudbalu koji se, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i uz podršku Sportskog saveza Beograda, igra u znak sećanja na 16 stradalih u bombardovanju zgrade RTS-a 23 aprila 1999.

Detaljnije

56.jpg

Начелник ВМА у посети Клиничко болничком центру Загреб

16.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Detaljnije

59.jpg

VMA domaćin stručnog kursa o postupcima i merama u upravljanju opasnim medicinskim otpadom

16.04.2011 | Aktuelnosti

Na Vojnomedicinskoj akademiji, u organizaciji Instituta za farmaciju, održan je akreditovani kurs I kategorije pod nazivom „Postupci i mere u upravljanju opasnim medicinskim otpadom“. Skupu koji je otvorila prof. dr Mirjana Antunović, načelnik Instituta za farmaciju VMA, prisustvovalo je 250 zdravstvenih radnika (farmaceuta, doktora medicine, biohemičara, medicnskih sestara i zdravstvenih tehničara).

Detaljnije

60.jpg

''Rehabilitaciona sestra između opšteg i interdisciplinarnog pristupa nezi bolesnika''

15.04.2011 | Aktuelnosti

Posedujući bogato iskustvo u organizovanju i učešću u velikim stručnim skupovima, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA je i ove godine organizovala, i u amfiteatru VMA, održala kurs posvećen rehabilitacionoj sestri između opšteg i interdiciplinarnog pristupa nezi bolesnika, koji je okupio veliki broj medicinskih sestara sa VMA i beogradskih zdravstvenih centara.

Detaljnije

62.jpg

Članovi Društva sestara, tehničara i babica iz Slovenije u poseti VMA

15.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Društvo sestara, tehničara i babica iz Slovenije boravilo je na Vojnomedicinskoj akademiji u okviru svoje radne posete Odeljenju za zdravstvenu negu VMA.

Detaljnije

63.jpg

VII Kongres interventnih kardiologa

12.04.2011 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Beograd, 12. april, 2011. - U organizaciji Fonda Srbije ''Za vaše srce'', u Beogradu je, od 08. do 12. aprila, po sedmi put održan tradicionalni međunarodni kongres interventnih kardiologa ''BASICS'' koji je ove godine okupio preko 400 kardiologa, radiologa i kardiohirurga, među kojima je bilo oko 40 najeminentnijih stručnjaka iz celog sveta.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas