388.jpg

05.12.2008 | Сарадња санитетских служби Србије и Црне Горе

елегација санитетске службе Црне Горе коју предводи пуковник др Предраг Мараш посетила је Војномедицинску академију и са представницима највишег руководства ове установе разговарала о могућностима сарадње у областима лечења, санитетског школовања и медицинског усавршавања кадрова и научноистраживачког рада.

389.jpg

05.12.2008 | Годишња конференција биохемичара Србије

У организацији Института за медицинску биохемију ВМА, Клиничког центра Србије, Друштва медицинских биохемичара Србије и Научног фонда „Професор Иван Беркеш“, у амфитеатру ВМА одржана је Једанаеста годишња научна конференција биохемичара Србије.

390.jpg

05.12.2008 | Нови председник Нефролошке секције СЛД

На састанку Нефролошке секције Српског лекарског друштва која је одржана 28. новембра у Београду, за председника Секције је изабран пуковник, проф. др Зоран Ковачевић, Начелник Клинике за нефрологију ВМА.

391.jpg

02.12.2008 | Обележен Међународни дан борбе против ХИВ/АИДС-а

Међународни дан борбе против ХИВ/АИДС-а обележен је 1.децембра у амфитеатру ВМА, у присуству запослених здравствених радника. Доц. др Весна Шуљагић, Начелник Одељења за превенцију и контролу болничких инфекција ВМА

392.jpg

02.12.2008 | САРАДЊА ВМА И ЦЕНТРА ЗА ОПЕКОТИНЕ У ПАЛЕРМУ

Делегација Центра за опекотине из Палерма, Италија, коју предводи директор др Франческо Конте, борави у тродневној посети Војномедицинској академији у циљу успостављања институционалне сарадње две установе у области култивације ћелија (фибробаласта и кератиноцита), као и биотехнологије ткива коже.

393.jpg

29.11.2008 | СРПСКИ ПАРЛАМЕНТАРЦИ У ВМА

По први пут у историји, чланови Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије посетили су Војномедицинску академију и разговарaли са руководством ове установе.

394.jpg

28.11.2008 | 60 година амбулантне специјалистичко - поликлиничке службе Војске Србије

Пригодном свечаношћу у амфитеатру ВМА обележено је 60 година постојања амбулантне специјалистичко-поликлиничке службе Војске Србије.

395.jpg

26.11.2008 | Сарадња ВМА и Специјалне болнице “СОКОБАЊА”

Делегација Специјалне болнице за превенцију, лечење и рехабилитацију неспецифичних плућних болести „Сокобања“, на челу са директорком др Љиљаном Исаковић, посетила је данас Војномедицинску академију.

396.jpg

21.11.2008 | НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ ЗА „СИГУРАН ПУТ 08

Високом оценом спремности Лаке пољске болнице, оспособљености санитетског особља и добијањем сертификата за учешће српског војног санитета у еветнуалним међународним мировним мисијама, завршена је мултинационална вежба „Сигуран пут 08" која је одржана од 16 до 20. новембра у рејону Бујановачке бање, под руководством генерал-мајора проф. др Миодрага Јевтића, Начелника ВМА и директора вежбе.

397.jpg

21.11.2008 | СПОРАЗУМ ВМА И УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ

Начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета одбране Чешке Републике генерал Рудолф Урбан потписали су у Бујановачкој бањи Споразум о сарадњи две институције. „Са колегама из Чешке Републике већ одлично сарађујемо у разним областима медицине.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас