378.jpg

27.12.2008 | Посета војноздравственој служби НР Кине

Делегација Санитетске службе Војске Србије са генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем на челу, боравила је у вишедневној посети војноздравственој служби НОА НР Кине. Чланови наше делегације били су и бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић, начелник Управе за здравство СМР МО, као и пуковник проф. др Зоран Поповић и пуковник проф. др Маријан Новаковић са ВМА.

379.jpg

26.12.2008 | УСПЕШНО У СТАРОЈ – СРЕЋНО У НОВОЈ ГОДИНИ!

У присуству чланова Колегијума, начелника организационих јединица Војномедицинске академије и представника близу 50 медија, данас је у ВМА одржан свечани Новогодишњи пријем који је био и прилика за сумирање резултата рада ВМА, као једне од највећих здравствених институција у региону.

380.jpg

26.12.2008 | Првих 50 ECDL сертификата у ВМА

Педесет припадника ВМА у току ове године положило је све предвиђене тестове и добило Европскe компјутерскe возачкe дозволe (ECDL), сертификате о испуњености међународног стандарда основне информатичке писмености.

381.jpg

16.12.2008 | СВЕЧАНА ДОДЕЛА ЛИЦЕНЦИ ЗА РАД ЛЕКАРИМА ВМА

Сви лекари ВМА од данас имају лиценце за рад. Након полагања заклетве, начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић и председница Лекарске коморе Србије др Татјана Радосављевић свечано су уручили лиценце начелницима група клиника, института, завода и самосталних одељења ВМА.

382.jpg

16.12.2008 | Најбољи рад на симпозијуму

Рад војног службеника Вере Ђуричић из Клинике за ортопедију и трауматологију ВМА са темом „Улога сестре у едукацији особља о важности стресора у преоперативној бризи“, проглашен је најбољим радом који је изложен на недавно одржаном Симпозијуму главних медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије.

383.jpg

15.12.2008 | Скуп анестезиолога на ВМА

У организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА одржан је стручни састанак Секције за анестезиологију, интензивну терапију и терапију бола Српског лекарског друштва у чијем раду је учествовало више од 250 учесника из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније.

384.jpg

15.12.2008 | Признање Институту за научне информације ВМА

Институт за научне информације ВМА добио је специјалну плакету за допринос успешном раду и развоју Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ из Београда поводом обележавања 60 година његовог постојања и рада.

385.jpg

12.12.2008 | Стручни састанак сестара и техничара у хирургији

Традицинонални годишњи стручни састанак медицинских сестара – техничара који раде у хирургији одржан је 11. децембра у ВМА, у организацији Одељења за здравствену негу ВМА и Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Србије.

386.jpg

05.12.2008 | Дан о рехабилитацији на ВМА

Осми стручни семинар „Дан о рехабилитацији“ одржан је данас у ВМА, у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА, Друштва физиотерапеута Србије и физијатријске секције Српског лекарског друштва. Овогодишњи семинар био је посвећен лечењу и раној рехабилитацији исхемијске болести срца и мозга као и примени матичних ћелија у збрињавању ових болести.

387.jpg

05.12.2008 | ОСНАЖЕН АКАДЕМСКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ВМА

На редовној 502. седници Наставно-научног већа ВМА која је одржана 4. децембра у звање редовног професора изабрани су: генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић за предмет „Хирургија“, пуковник, проф. др Зоран Поповић за предмет „Ортопедија“, војни службеник проф. др Жарко Вучинић за предмет „Интерна медицина“, пуковник, проф. др Дарко Ножић за предмет „Заразне болести“, пуковник, проф. др Јефта Козарски за предмет „Пластична и реконструктивна хирургија“ и пуковник, проф. др Војкан Станић за предмет „Хирургија“.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас