110.jpg

Успешан наступ лекара ВМА на Конгресу трансфузиолога Србије

18.11.2010 | Актуелности

Стручњаци Института за трансфузиолофију ВМА у сарадњи са лекарима Клинике за хематологију, Клинике за нефрологију и Клинике за општу и абдоминалну хирургију ВМА имали су успешан наступ на Четвртом конгресу трансфузиолога Србије који је недавно одржан у Београду.

Детаљније

111.jpg

Размена искустава и заједничке иницијативе: војномедицинска сарадња Србије и Шпаније

17.11.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

ВМА и њен менаџмент били су домаћини трочлане делегације оружаних снага Краљевине Шпаније коју је предводио шеф војноздравствене службе бригадни генерал Julio Rivera.

Детаљније

112.jpg

Посета Војној болници у Хамбургу

17.11.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

Пуковник доц. др Радомир Самарџић, начелник Клинике за психијатрију ВМА и мајор др Милан Младеновић, Управник ВМЦ Карабурма боравили су претходних дана у радној посети Војној болници у Хамбургу, Немачка.

Детаљније

113.jpg

СИМПОЗИЈУМ О ЦЕРЕБРОВАСКУЛАРНИМ БОЛЕСТИМА

17.11.2010 | Актуелности

Неуролози и неурорадиолози ВМА представили су своја искуства и сазнања у домену неуросонологије као и збрињавања васкуларних болести мозга на Четвртом националном симпозијуму о цереброваскуларним болестима

Детаљније

114.jpg

15. Београдски дерматолошки дани у ВМА

16.11.2010 | Актуелности

У организацији Клинике за кожне и полне болести ВМА и Удружења дерматовенеролога Србије у нашој установи је одржан традиционални Петнаести међународни стручни састанак дерматовенеролога „Београдски дерматолошки дани“ .

Детаљније

115.jpg

Глобална опасност и заједничка борба против биотероризма

14.11.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

Биотероризам је општи ризик и глобална претња, а координисани рад на националном и интернационалном нивоу неопходан је како би се предузеле све мере заштите и спречила злоупотреба микроорганизама и њихових продуката у теористичке сврхе.

Детаљније

116.jpg

НОВА СТРАНИЦА ИСТОРИЈЕ ВМА

13.11.2010 | Актуелности

На позив начелника ВМА генерал-мајора проф.др Миодрага Јевтића у ВМА су се окупили декани свих Медицинских факултета у Србији

Детаљније

117.jpg

ПРЕВЕНЦИЈА ХИВ/АИДС-а У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ

28.10.2010 | Актуелности

Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић и изасланик одбране САД у Србији пуковник Пол Броцен потписали су данас у ВМА Протокол о донацији опреме вредне 74.000 долара у оквиру Програма превенције ХИВ-а.

Детаљније

119.jpg

СПОРТСКИ УСПЕХ КАДЕТА ВМА

28.10.2010 | Актуелности

Кадет Високе школе ВМА Илија Ранчић освојио је бронзану медаљу на Првим светским кадетским играма које су у организацији CISM (Conseil international du sport militaire) одржане у Анкари, Турска

Детаљније

118.jpg

ВМА КАО УЗОР

28.10.2010 | Актуелности

Интензивне међународне активности ВМА последњих година и месеци и велики број делегација које посећују нашу установу изражавајући при том велико интересовање не само за њене резултате и могућности већ и за проширење сарадње

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас