110.jpg

Uspešan nastup lekara VMA na Kongresu transfuziologa Srbije

18.11.2010 | Aktuelnosti

Stručnjaci Instituta za transfuziolofiju VMA u saradnji sa lekarima Klinike za hematologiju, Klinike za nefrologiju i Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju VMA imali su uspešan nastup na Četvrtom kongresu transfuziologa Srbije koji je nedavno održan u Beogradu.

Detaljnije

111.jpg

Razmena iskustava i zajedničke inicijative: vojnomedicinska saradnja Srbije i Španije

17.11.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

VMA i njen menadžment bili su domaćini tročlane delegacije oružanih snaga Kraljevine Španije koju je predvodio šef vojnozdravstvene službe brigadni general Julio Rivera.

Detaljnije

112.jpg

Poseta Vojnoj bolnici u Hamburgu

17.11.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

-Pukovnik doc. dr Radomir Samardžić, načelnik Klinike za psihijatriju VMA i major dr Milan Mladenović, Upravnik VMC Karaburma boravili su prethodnih dana u radnoj poseti Vojnoj bolnici u Hamburgu, Nemačka.

Detaljnije

113.jpg

SIMPOZIJUM O CEREBROVASKULARNIM BOLESTIMA

17.11.2010 | Aktuelnosti

Neurolozi i neuroradiolozi VMA na čelu sa načelnikom Klinike za neurologiju pukovnikom prof.dr Rankom Raičevićem i pukovnikom dr sc.med. Toplicom Lepićem, kao i načelnikom Instituta za radiologiju potpukovnikom mr. sc.med. Slobodanom Ćulafićem i kolegama iz ostalih vojnozdravstvenih ustanova predstavili su svoja iskustva i saznanja u domenu neurosonologije kao i zbrinjavanja vaskularnih bolesti mozga na Četvrtom nacionalnom simpozijumu o cerebrovaskularnim bolestima i trendovima u neurosonologiji koji je nedavno održan u Beogradu.

Detaljnije

114.jpg

15. Beogradski dermatološki dani u VMA

16.11.2010 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za kožne i polne bolesti VMA i Udruženja dermatovenerologa Srbije u našoj ustanovi je održan tradicionalni Petnaesti međunarodni stručni sastanak dermatovenerologa „Beogradski dermatološki dani“ .

Detaljnije

115.jpg

Globalna opasnost i zajednička borba protiv bioterorizma

14.11.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Bioterorizam je opšti rizik i globalna pretnja, a koordinisani rad na nacionalnom i internacionalnom nivou neophodan je kako bi se preduzele sve mere zaštite i sprečila zloupotreba mikroorganizama i njihovih produkata u teorističke svrhe.

Detaljnije

116.jpg

NOVA STRANICA ISTORIJE VMA

13.11.2010 | Aktuelnosti

Na poziv načelnika VMA general-majora prof.dr Miodraga Jevtića u VMA su se okupili dekani svih Medicinskih fakulteta u Srbiji da bi još jedanput razmotrili dosadašnju akademsku saradnju i modalitete njenog daljeg unapređenja u domenu nastave i prakse, naučno-istraživačkog rada i publicističke delatnosti.

Detaljnije

117.jpg

PREVENCIJA HIV/AIDS-a U VOJSCI SRBIJE

28.10.2010 | Aktuelnosti

Načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić i izaslanik odbrane SAD u Srbiji pukovnik Pol Brocen potpisali su danas u VMA Protokol o donaciji opreme vredne 74.000 dolara u okviru Programa prevencije HIV-a.

Detaljnije

119.jpg

SPORTSKI USPEH KADETA VMA

28.10.2010 | Aktuelnosti

Kadet Visoke škole VMA Ilija Rančić osvojio je bronzanu medalju na Prvim svetskim kadetskim igrama koje su u organizaciji CISM (Conseil international du sport militaire) održane u Ankari, Turska od 17. do 24.oktobra 2010.godine.

Detaljnije

118.jpg

VMA KAO UZOR

28.10.2010 | Aktuelnosti

Intenzivne međunarodne aktivnosti VMA poslednjih godina i meseci i veliki broj delegacija koje posećuju našu ustanovu izražavajući pri tom veliko interesovanje ne samo za njene rezultate i mogućnosti već i za proširenje saradnje, ukazuje i na činjenicu da naša ustanova predstavlja uzor za organizaciju i funkcionisanje jedne moderne vojnozdravstvene ustanove.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas