120.jpg

INTERNACIONALNI KONGRES MAKSILOFACIJALNIH HIRURGA

28.10.2010 | Aktuelnosti

Pukovnik prof.dr Nebojša Jović, načelnik Klinike za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju VMA i predsednik Udruženja maksilofacijalnih hirurga Srbije je glavni naučni i stručni koordinator Dvadeset petog internacionalnog kongresa maksilofacijalnih hirurga i Drugog susreta maksilofacijalnih hirurga Balkana koji se održavaju u Beogradu od 27. do 30.oktobra 2010.godine.

Detaljnije

121.jpg

VMA NA TLU AFRIKE: POSETA VOJNOMEDICINSKE DELEGACIJE LIBIJE

21.10.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Visoka Delegacija Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije koju je predvodio general-potpukovnik Al Ramah Ramadan Ahem Aljerd, direktor Generalne uprave za vojno zdravstvo boravila je u poseti VMA i tom prilikom sa najvišim rukovodstvom naše ustnove razmotrila mogućnosti dalje saradnje, sa posebnim akcentom na usavršavanje pripadnika libijskog vojnog zdravstva u našoj ustanovi, kao i razmenu stručnjaka raznovrsnih profila.

Detaljnije

122.jpg

VASKULARNI HIRURZI VMA NA EVROPSKOM KONGRESU

18.10.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Vaskularni hirurzi VMA imali su zapažen nastup na Evropskom kongresu kardiovaskularnih hirurga i interventnih radiologa koji je nedavno održan u Valensiji, Kraljevina Španija gde su predstavili rad pod naslovom: „Endovascular reconstruction of giant gastroduodenal artery aneurism with stent graft: a case report“

Detaljnije

123.jpg

Drugi kurs ultrazvučne dijagnostike oboljenja vrata

18.10.2010 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za otorinolaringologiju VMA u našoj ustanovi je održan dvodnevni edukativni kurs iz oblasti ultrazvučne dijagnostike oboljenja vrata tokom koga su brojni stručnjaci iz naše zemlje i okruženja upoznati sa teorijskim osnovama i najnovijom tenološkom opremom za ultrazvučnu dijagnostiku oboljenja tireoidne i paratireoidnih žljezda, cervikalnih limfnih čvorova, benignih i malignih tumora i velikih krvnih sudova vrata.

Detaljnije

124.jpg

VMA NA NAUČNOJ POZORNICI SRBIJE I REGIONA

13.10.2010 | Aktuelnosti

Stručnjaci VMA u proteklom periodu uspešno su predstavljali ustanovu na više stručnih skupova koji su održani u našoj zemlji.

Detaljnije

125.jpg

OBELEŽEN SVETSKI DAN OBOLELIH OD ARTRITISA

12.10.2010 | Aktuelnosti

Stručnjaci Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA dali su svoj stručni doprinos obležavanju 12.oktobra-Svetskog dana obolelih od artitisa i tom prilikom podsetili javnost na veliki broj obolelih od reumatskih oboljenja

Detaljnije

126.jpg

MOSTOVI EVROPSKE VOJNOMEDICINSKE SARADNjE

08.10.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Intenzivne međunarodne aktivnosti VMA nastavljaju se i ovih dana u cilju uspostavljanja i unapređenja vojnomedicinske i zdravstvene saradnje. S tim u vezi u VMA su boravile delegacije vojnozdravstvene službe Republike Italije, kao i delegacije Ministarstva odbrane Ukrajine i Ministarstva odbrane Albanije.

Detaljnije

127.jpg

MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM GRUDNIH HIRURGA

08.10.2010 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U organizaciji Klinike za grudnu hirurgiju VMA u našoj ustanovi je održan međunarodni simpozijum grudnih hirurga sa temom: "Videoasistirana torakoskopska hirurgija i cervikalna medijastinoskopija.“

Detaljnije

129.jpg

VMA: PRIMEROM I DELOM ZA SRBIJATRANSPLANT

04.10.2010 | Aktuelnosti

Transplantacioni tim VMA učinio je u noći između 01. i 02.oktobra četrnaestu po redu transplantaciju jetre u našoj ustanovi. Jetra je presađena pacijentu P.M. (33) iz Mrkonjić Grada u Republici Srpskoj, koji se sada uspešno oporavlja u Centru za transplantaciju VMA.

Detaljnije

131.jpg

SVEČANO POLAGANjE ZAKLETVE

24.09.2010 | Aktuelnosti

Svečanost polaganja zakletve budućih rezervnih oficira Vojske Srbije, Škole rezervnih oficira VMA i kandidata na obuci i osposobljavanju za oficire sanitetske i veterinarske službe, kao i vojnika sportskog voda generacije „septembar 2010“, održana je danas na platou kasarne „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas