334.jpg

Proglašen najbolji laboratorijski tehničar VMA

15.04.2009 | Aktuelnosti

U VMA je svečanim sastankom laboratorijskih tehničara obeležen 15. april-Svetski dan laboratorijske medicine. Prisutne laboratorijske tehničare je u ime Uprave VMA pozdravio zamenik načelnika Sektora za lečenje, pukovnik dr Milorad Rabrenović.

Detaljnije

335.jpg

Svečanom liturgijom u VMA obeležena krsna slava Patrijarha Pavla

13.04.2009 | Aktuelnosti

Povodom Lazareve subote, krsne slave Njegove svetosti, patrijarha srpskog gospodina Pavla Njegovo Preosveštenstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović služio je svetu arhijerejsku liturgiju u paraklisu Svetog Luke Arhiepiskopa simferopoljskog na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

336.jpg

Vojnomedicinska delegacija Sudana u poseti VMA

10.04.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Visoka vojnomedicinska delegacija Ministarstva odbrane Sudana koju su činili: general-major dr Mohamed Said Omer i general-major dr Mohamed Sir Alkatim Ali boravila je u zvaničnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji od 05. do 09. aprila 2009.godine.

Detaljnije

355.jpg

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 165 GODINA TRADICIJE VMA

02.03.2009 | Aktuelnosti

Svečana akademija povodom obeležavanja 165 godina tradicije VMA održana je 2. marta, na Dan VMA, u Narodnom pozorištu u Beogradu. Pozdravljajući prisutne goste, među kojima su bili predsednica Skupština Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministri u Vladi Republike Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Srpske akademije nauka i umetnosti, predstavnici vojnodiplomatskog kora, raniji načelnici VMA i mnogobrojni istaknuti naučni, javni i kulturni radnici

Detaljnije

362.jpg

Dan Vojske Srbije u VMA

15.02.2009 | Aktuelnosti

Dan državnosti i Dan Vojske Srbije, 15. februar, svečano je obeležen u Vojnomedicinskoj akademiji. Čestitajući pripadnicima VMA ovaj praznik, načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić ukazao je na značaj tradicije i herojske prošlosti koja inspiriše današnje kolege i predstavlja značajan motiv za generacije koje dolaze.

Detaljnije

363.jpg

Unapređenje rada DPC-a

11.02.2009 | Aktuelnosti

Kao najveća organizacijska celina VMA, Dijagnostičko-poliklinički centar je u toku prošle godine ispunio sve zadatke Uprave VMA. Lečenje i prevencija najvažnijih hroničnih nezaraznih bolesti ambulantnih vojnih osiguranika i članova njihovih porodica, bio je i ostao najvažniji zadatak svih zaposlenih DPC-a VMA, ali i dijagnostičkih instituta i klinika koje svakodnevno partcipiraju u ostvarenju ovih zadataka.

Detaljnije

364.jpg

Najnovije metode u perkutanoj traheostomiji

10.02.2009 | Aktuelnosti

U poseti Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA bio je prof. dr Antonio Fantoni, anesteziolog iz Milana, Italija, autor tehnike perkutane traheostomije sa saradnicima.

Detaljnije

365.jpg

Novosti u lečenju kalkuloze urotrakta

08.02.2009 | Aktuelnosti

Prateći najnovije svetske trendove u dijagnostici i terapiji kalkuloze urotrakta, a u skladu sa sve većim prilivom pacijenata obolelih od ove bolesti kako iz zemlje, tako i iz okruženja, Vojnomedicinska akademija je otpočela formiranje Centra za dijagnostiku i lečenje kalkuloze, jedinstvenog na ovim prostorima. Svrha formiranja Centra ogleda se u kadrovskom i funkcionalnom objedinjavanju ove problematike, čime bi se objedinilo, pojednostavilo i profesionalno i stručno unapredilo zbrinjavanje pacijenata.

Detaljnije

367.jpg

Saradnja sa kolegama iz Kraljevine Katar

06.02.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Predstavnici Nacionalnog komiteta za zabranu hemijskog oružja Kraljevine Katar posetili su Vojnomedicinsku akademiju sa željom da se bliže upoznaju sa organizacijom, načinom rada, ukupnim delatnostima i kapacitetima Centra za kontrolu trovanja.

Detaljnije

368.jpg

Analiza funkcionalne osposobljenosti VMA

05.02.2009 | Aktuelnosti

U Vojnomedicinskoj akademiji je održana redovna godišnja analiza funkcionalne osposobljenosti i pripreme za odbranu za 2008. godinu kojoj su prisustvovali načelnik VMA sa članovima Kolegijuma, rukovodioci organizacionih jedinica VMA i načelnici odgovarajućih organizacijskih celina Ministarstva odbrane.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas