318.jpg

Srpsko-bugarska vojnomedicinska saradnja

08.05.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić primio je danas načelnika Vojnomedicinske akademije u Sofiji, general-majora prof.dr Stojana Toneva. U sadržajnom razgovoru, generali Jevtić i Tonev razmotrili su rezultate dosadašnjih i modalitete budućih aktivnosti u okviru bilateralne vojnomedicinske saradnje Srbije i Bugarske.

Detaljnije

320.jpg

IN MEMORIAM – General Jovan Bjelić

07.05.2009 | Aktuelnosti

Danas je, posle kraće ali teške bolesti, preminuo general-potpukovnik u penziji, doc.dr Jovan Bjelić. Pamtićemo ga kao izuzetnog stručnjaka i uzornog oficira, odgovornog, pravednog i posvećenog rukovodioca, humanog i plemenitog čoveka i učitelja generacija naših gastroenterologa.

Detaljnije

321.jpg

Edukacija medicinskih sestara- tehničara u rehabilitaciji

04.05.2009 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA i Društva medicinskih sestara -tehničara u rehabilitaciji i reumatologiji Srbije u VMA je održan edukativni skup sa temom: Koma-multidisciplinarni pristup u lečenju.

Detaljnije

322.jpg

Eksperti OPCW na stažiranju u VMA

04.05.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Medicinski stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Hagu: Kimberly Jo-Anne Putinta iz Kanade i Shaun Keith Camp sa Novog Zelanda, započeli su danas stažiranje u VMA, u okviru saradnje Ministarstva odbrane Republike Srbije i ove organizacije koja se sprovodi od 2007. godine i obuhvata organizaciju trening kurseva za medicinsko osoblje Inspektorata OPCW u Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

323.jpg

Održan Međunarodni kongres epileptologa

02.05.2009 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za neurologiju VMA, u saradnji sa Savezom Liga Srbije za borbu protiv epilepsije, u VMA je od 23. do 26.aprila održan kongres epileptologa, kome je prisustvovalo oko tri stotine stručnjaka iz zemlje i inostranstva koje se bave ovom problematikom.

Detaljnije

324.jpg

Peti kurs funkcionalne endoskopske hirurgije sinusa u VMA

02.05.2009 | Aktuelnosti

U organizaciji Klinike za uvo, nos i grlo VMA, ORL Sekcije Srpskog lekarskog društva i Švajcarskog društva prijatelja ORL, a u saradnji sa Centrom za patologiju i sudsku medicinu VMA, u periodu od 21. do 23 aprila 2009. godine u VMA je održan je Peti kurs funkcionalne endoskopske hirurgije sinusa.

Detaljnije

325.jpg

Ugledni američki implantolozi u poseti VMA

01.05.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Ugledni svetski stručnjaci iz domena implantologije i profesori univerziteta u Oklahomi i Njujorku, prof. dr Ronald Bulard i profesor Adi Palti, posetili su Kliniku za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju i Kliniku za stomatologiju VMA i tom prilikom sa našim stručnjacima razmenili stručna iksustva i razmotrili mogućnosti saradnje u oblasti implantologije.

Detaljnije

326.jpg

Saradnja VMA sa Zdravstvenim centrom „Studenica“

29.04.2009 | Aktuelnosti

Delegacija zdravstvenog centra Studenica u Kraljevu, koju je predvodio direktor dr Dragan Arsić posetila je danas VMA u cilju uspostavljanja saradnje.

Detaljnije

327.jpg

Konferencija o medicinskoj zaštiti od bioloških i hemijskih agenasa

29.04.2009 | Aktuelnosti

Međunarodna konferencija o medicinskoj zaštiti od bioloških i hemijskih agenasa održana je u Vojnomedicinskoj akademiji u Sofiji od 26. do 29. aprila.

Detaljnije

328.jpg

Saradnja VMA i FK PARTIZAN

24.04.2009 | Aktuelnosti

Dana 24.04.2009. godine delegacija Vojnomedicinske akademije predvođena načelnikom, general-majorom prof. dr Miodragom Jevtićem, posetila je Fudbalski klub PARTIZAN. Saradnja ove dve institucije postoji više decenija unazad na obostrano zadovoljstvo.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas