409.jpg

Делегација Републике Италије у посети ВМА

29.10.2008

У оквиру међународне војне сарадње у посети Сектору за школовање и НИР ВМА боравила је трочлана делегација Министарства одбране Републике Италије коју је предводио пуковник Giovani Cazzorla.

Детаљније

411.jpg

Представници војноздравствене службе Мађарске у ВМА

21.10.2008

Делегација војноздравствене службе Републике Мађарске предвођена командантом мађарског војномедицинског центра, бригадним генералом др Андраш Неметом, посетила је ВМА.

Детаљније

413.jpg

Генерал Росен гостујући професор ВМА

17.10.2008

На свечаној седници Наставно-научног већа ВМА генерал-мајор проф. др Лиф Свере Росен, начелник здружене медицинске службе Краљевине Норвешке промовисан је у гостујућег професора ВМА.

Детаљније

415.jpg

Канадски неурохирузи у ВМА

15.10.2008

У оквиру међународне стручне сарадње, Клинику за неурохирургију ВМА посетили су истакнути лекари Универзитетске болнице Sunnybrook Health Sciences Centre из Торонта: dr Michael Schwartz и dr David Houlden који су учествовали и на недавно одржаном Конгресу неурохирурга Србије.

Детаљније

417.jpg

Сарадња кардиохируга ВМА са колегама из Хамбурга

14.10.2008

Мајор, асистент др Марко Јовановић са Клинике за кардиохирургију ВМА био је од 28.09. до 09.10.2008. године на студијском боравку у Хамбургу, током којег је обишао тамошњи Универзитетски медицински центар и чувену болницу “Albertinen Hospital"

Детаљније

418.jpg

Први едукативни семинар ИСИА

11.10.2008

Први едукативни семинар Интернационалне школе инструктора у анестезији ИСИА, организован под покровитељством Светске федерације удружења анестезиолога WFSA и Друштва анестезиолога и интензивиста Србије одржан је у Српској академији наука и уметности у Београду 3 и 4. октобра.

Детаљније

422.jpg

У прилог даљег јачања балканске војномедицинске сарадње

04.10.2008

Званична делегација Министарства одбране Републике Србије предвођена Начелником ВМА генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем посетила је Војну болницу у Скопљу на позив руководилаца војноздравствене службе Републике Македоније.

Детаљније

429.jpg

Наставак успешне војномедицинске сарадње Кине и Србије

16.09.2008

У наредних месец дана на стручном усавршавању у Војномедицинској академији боравиће припадници санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине Ли Фенг који ће се усавршавати у области пластичне хирургије и опекотина и Гуо Јиа Xи који ће се детаљније упознати са менџментом и принципима организације и руковођења комплексним мегасистемом какав је ВМА.

Детаљније

431.jpg

Делегација НОА НР Кине у посети ВМА

13.09.2008

Војномедицинску академију посетила је највиша делегација Народноослободилачке армије НР Кине на чијем је челу Начелник генералштаба, генерал Chen Bingde, а која борави у службеној посети Министарству одбране Републике Србије.

Детаљније

432.jpg

Српско-аустријска војно-медицинска сарадња

13.09.2008

Делегација Оружаних снага Републике Аустрије коју је предводио пуковник Јохан Агнер посетила је Центар за контролу тровања ВМА и упознала се са могућностима и резултатима рада ове организацијске целине ВМА.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас