388.jpg

Сарадња санитетских служби Србије и Црне Горе

05.12.2008

елегација санитетске службе Црне Горе коју предводи пуковник др Предраг Мараш посетила је Војномедицинску академију и са представницима највишег руководства ове установе разговарала о могућностима сарадње у областима лечења, санитетског школовања и медицинског усавршавања кадрова и научноистраживачког рада.

Детаљније

392.jpg

САРАДЊА ВМА И ЦЕНТРА ЗА ОПЕКОТИНЕ У ПАЛЕРМУ

02.12.2008

Делегација Центра за опекотине из Палерма, Италија, коју предводи директор др Франческо Конте, борави у тродневној посети Војномедицинској академији у циљу успостављања институционалне сарадње две установе у области култивације ћелија (фибробаласта и кератиноцита), као и биотехнологије ткива коже.

Детаљније

396.jpg

НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ ЗА „СИГУРАН ПУТ 08

21.11.2008

Високом оценом спремности Лаке пољске болнице, оспособљености санитетског особља и добијањем сертификата за учешће српског војног санитета у еветнуалним међународним мировним мисијама, завршена је мултинационална вежба „Сигуран пут 08" која је одржана од 16 до 20. новембра у рејону Бујановачке бање, под руководством генерал-мајора проф. др Миодрага Јевтића, Начелника ВМА и директора вежбе.

Детаљније

397.jpg

СПОРАЗУМ ВМА И УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ

21.11.2008

Начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета одбране Чешке Републике генерал Рудолф Урбан потписали су у Бујановачкој бањи Споразум о сарадњи две институције. „Са колегама из Чешке Републике већ одлично сарађујемо у разним областима медицине.

Детаљније

400.jpg

Српско-чешка војномедицинска сарадња

18.11.2008

Стручњаци Факултета војномедицинских наука Универзитета одбране из Храдец Кралова у Чешкој Републици, проф.др Jiri Kassa и dr Lukaš Červenŷ боравили су у Војномедицинској академији у периоду од 10.-14.11.2008.године

Детаљније

403.jpg

Страни војни представници у ВМА

14.11.2008

Представници војнодипломатског кора акредитовани у Србији посетили су, у оквиру планираних активности, Војномедицинску академију и упознали се са активностима и резултатима рада овог колоса медицинске струке и науке.

Детаљније

409.jpg

Делегација Републике Италије у посети ВМА

29.10.2008

У оквиру међународне војне сарадње у посети Сектору за школовање и НИР ВМА боравила је трочлана делегација Министарства одбране Републике Италије коју је предводио пуковник Giovani Cazzorla.

Детаљније

411.jpg

Представници војноздравствене службе Мађарске у ВМА

21.10.2008

Делегација војноздравствене службе Републике Мађарске предвођена командантом мађарског војномедицинског центра, бригадним генералом др Андраш Неметом, посетила је ВМА.

Детаљније

413.jpg

Генерал Росен гостујући професор ВМА

17.10.2008

На свечаној седници Наставно-научног већа ВМА генерал-мајор проф. др Лиф Свере Росен, начелник здружене медицинске службе Краљевине Норвешке промовисан је у гостујућег професора ВМА.

Детаљније

415.jpg

Канадски неурохирузи у ВМА

15.10.2008

У оквиру међународне стручне сарадње, Клинику за неурохирургију ВМА посетили су истакнути лекари Универзитетске болнице Sunnybrook Health Sciences Centre из Торонта: dr Michael Schwartz и dr David Houlden који су учествовали и на недавно одржаном Конгресу неурохирурга Србије.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас