336.jpg

Војномедицинска делегација Судана у посети ВМА

10.04.2009

Висока војномедицинска делегација Министарства одбране Судана коју су чинили: генерал-мајор др Мохамед Саид Омер и генерал-мајор др Мохамед Сир Алкатим Али боравила је у званичној посети Војномедицинској академији од 05. до 09. априла 2009.године.

Детаљније

367.jpg

Сарадња са колегама из Краљевине Катар

06.02.2009

Представници Националног комитета за забрану хемијског оружја Краљевине Катар посетили су Војномедицинску академију са жељом да се ближе упознају са организацијом, начином рада, укупним делатностима и капацитетима Центра за контролу тровања.

Детаљније

373.jpg

Наставак успешне српско-норвешке сарадње

13.01.2009

У ВМА је данас одржан радни састанак Заједничке радне групе у оквиру српско-норвешке билатералне војномедицинске сарадње.

Детаљније

378.jpg

Посета војноздравственој служби НР Кине

27.12.2008

Делегација Санитетске службе Војске Србије са генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем на челу, боравила је у вишедневној посети војноздравственој служби НОА НР Кине. Чланови наше делегације били су и бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић, начелник Управе за здравство СМР МО, као и пуковник проф. др Зоран Поповић и пуковник проф. др Маријан Новаковић са ВМА.

Детаљније

388.jpg

Сарадња санитетских служби Србије и Црне Горе

05.12.2008

елегација санитетске службе Црне Горе коју предводи пуковник др Предраг Мараш посетила је Војномедицинску академију и са представницима највишег руководства ове установе разговарала о могућностима сарадње у областима лечења, санитетског школовања и медицинског усавршавања кадрова и научноистраживачког рада.

Детаљније

392.jpg

САРАДЊА ВМА И ЦЕНТРА ЗА ОПЕКОТИНЕ У ПАЛЕРМУ

02.12.2008

Делегација Центра за опекотине из Палерма, Италија, коју предводи директор др Франческо Конте, борави у тродневној посети Војномедицинској академији у циљу успостављања институционалне сарадње две установе у области култивације ћелија (фибробаласта и кератиноцита), као и биотехнологије ткива коже.

Детаљније

396.jpg

НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ ЗА „СИГУРАН ПУТ 08

21.11.2008

Високом оценом спремности Лаке пољске болнице, оспособљености санитетског особља и добијањем сертификата за учешће српског војног санитета у еветнуалним међународним мировним мисијама, завршена је мултинационална вежба „Сигуран пут 08" која је одржана од 16 до 20. новембра у рејону Бујановачке бање, под руководством генерал-мајора проф. др Миодрага Јевтића, Начелника ВМА и директора вежбе.

Детаљније

397.jpg

СПОРАЗУМ ВМА И УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ ЧЕШКЕ РЕПУБЛИКЕ

21.11.2008

Начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и ректор Универзитета одбране Чешке Републике генерал Рудолф Урбан потписали су у Бујановачкој бањи Споразум о сарадњи две институције. „Са колегама из Чешке Републике већ одлично сарађујемо у разним областима медицине.

Детаљније

400.jpg

Српско-чешка војномедицинска сарадња

18.11.2008

Стручњаци Факултета војномедицинских наука Универзитета одбране из Храдец Кралова у Чешкој Републици, проф.др Jiri Kassa и dr Lukaš Červenŷ боравили су у Војномедицинској академији у периоду од 10.-14.11.2008.године

Детаљније

403.jpg

Страни војни представници у ВМА

14.11.2008

Представници војнодипломатског кора акредитовани у Србији посетили су, у оквиру планираних активности, Војномедицинску академију и упознали се са активностима и резултатима рада овог колоса медицинске струке и науке.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас