415.jpg

Канадски неурохирузи у ВМА

15.10.2008

У оквиру међународне стручне сарадње, Клинику за неурохирургију ВМА посетили су истакнути лекари Универзитетске болнице Sunnybrook Health Sciences Centre из Торонта: dr Michael Schwartz и dr David Houlden који су учествовали и на недавно одржаном Конгресу неурохирурга Србије.

Детаљније

417.jpg

Сарадња кардиохируга ВМА са колегама из Хамбурга

14.10.2008

Мајор, асистент др Марко Јовановић са Клинике за кардиохирургију ВМА био је од 28.09. до 09.10.2008. године на студијском боравку у Хамбургу, током којег је обишао тамошњи Универзитетски медицински центар и чувену болницу “Albertinen Hospital"

Детаљније

418.jpg

Први едукативни семинар ИСИА

11.10.2008

Први едукативни семинар Интернационалне школе инструктора у анестезији ИСИА, организован под покровитељством Светске федерације удружења анестезиолога WFSA и Друштва анестезиолога и интензивиста Србије одржан је у Српској академији наука и уметности у Београду 3 и 4. октобра.

Детаљније

422.jpg

У прилог даљег јачања балканске војномедицинске сарадње

04.10.2008

Званична делегација Министарства одбране Републике Србије предвођена Начелником ВМА генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем посетила је Војну болницу у Скопљу на позив руководилаца војноздравствене службе Републике Македоније.

Детаљније

429.jpg

Наставак успешне војномедицинске сарадње Кине и Србије

16.09.2008

У наредних месец дана на стручном усавршавању у Војномедицинској академији боравиће припадници санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине Ли Фенг који ће се усавршавати у области пластичне хирургије и опекотина и Гуо Јиа Xи који ће се детаљније упознати са менџментом и принципима организације и руковођења комплексним мегасистемом какав је ВМА.

Детаљније

431.jpg

Делегација НОА НР Кине у посети ВМА

13.09.2008

Војномедицинску академију посетила је највиша делегација Народноослободилачке армије НР Кине на чијем је челу Начелник генералштаба, генерал Chen Bingde, а која борави у службеној посети Министарству одбране Републике Србије.

Детаљније

432.jpg

Српско-аустријска војно-медицинска сарадња

13.09.2008

Делегација Оружаних снага Републике Аустрије коју је предводио пуковник Јохан Агнер посетила је Центар за контролу тровања ВМА и упознала се са могућностима и резултатима рада ове организацијске целине ВМА.

Детаљније

433.jpg

Биолошка терапија – највиши стандард у лечењу реуматоидног артитиса

12.09.2008

Пуковник, проф. др Душан Стефановић, начелник Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА учествовао је на саветовању реуматолога које је недавно одржано у Chapel Alerton Hospital у Leedsu у северној Енглескоj

Детаљније

434.jpg

Хирурзи из Јапана у посети ВМА

10.09.2008

У оквиру све интензивније међународне сарадње и размене стручних искустава ВМА су посетили истакнути јапански хирурзи: проф. др сц. мед. Хитосхи Схиозаки, директор Универзитетске болнице Кинки из Осаке и др сц. мед. Хиронори Схигеока из Опште болнице у Осаки.

Детаљније

438.jpg

Српско-норвешка командно штабна вежба

08.09.2008

У Центру за мировне операције Здружене оперативне команде од 01 до 05. септембра 2008. године одржана је заједничка командно-штабна вежба оружаних снага Србије и Норвешке у којој су учествовали и припадници ВМА и војног санитета, а којом је руководио пуковник др Никола Зец, командант лаке пољске болнице

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас