418.jpg

Први едукативни семинар ИСИА

11.10.2008

Први едукативни семинар Интернационалне школе инструктора у анестезији ИСИА, организован под покровитељством Светске федерације удружења анестезиолога WFSA и Друштва анестезиолога и интензивиста Србије одржан је у Српској академији наука и уметности у Београду 3 и 4. октобра.

Детаљније

422.jpg

У прилог даљег јачања балканске војномедицинске сарадње

04.10.2008

Званична делегација Министарства одбране Републике Србије предвођена Начелником ВМА генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем посетила је Војну болницу у Скопљу на позив руководилаца војноздравствене службе Републике Македоније.

Детаљније

429.jpg

Наставак успешне војномедицинске сарадње Кине и Србије

16.09.2008

У наредних месец дана на стручном усавршавању у Војномедицинској академији боравиће припадници санитетске службе Народноослободилачке армије НР Кине Ли Фенг који ће се усавршавати у области пластичне хирургије и опекотина и Гуо Јиа Xи који ће се детаљније упознати са менџментом и принципима организације и руковођења комплексним мегасистемом какав је ВМА.

Детаљније

431.jpg

Делегација НОА НР Кине у посети ВМА

13.09.2008

Војномедицинску академију посетила је највиша делегација Народноослободилачке армије НР Кине на чијем је челу Начелник генералштаба, генерал Chen Bingde, а која борави у службеној посети Министарству одбране Републике Србије.

Детаљније

432.jpg

Српско-аустријска војно-медицинска сарадња

13.09.2008

Делегација Оружаних снага Републике Аустрије коју је предводио пуковник Јохан Агнер посетила је Центар за контролу тровања ВМА и упознала се са могућностима и резултатима рада ове организацијске целине ВМА.

Детаљније

433.jpg

Биолошка терапија – највиши стандард у лечењу реуматоидног артитиса

12.09.2008

Пуковник, проф. др Душан Стефановић, начелник Клинике за реуматологију и клиничку имунологију ВМА учествовао је на саветовању реуматолога које је недавно одржано у Chapel Alerton Hospital у Leedsu у северној Енглескоj

Детаљније

434.jpg

Хирурзи из Јапана у посети ВМА

10.09.2008

У оквиру све интензивније међународне сарадње и размене стручних искустава ВМА су посетили истакнути јапански хирурзи: проф. др сц. мед. Хитосхи Схиозаки, директор Универзитетске болнице Кинки из Осаке и др сц. мед. Хиронори Схигеока из Опште болнице у Осаки.

Детаљније

438.jpg

Српско-норвешка командно штабна вежба

08.09.2008

У Центру за мировне операције Здружене оперативне команде од 01 до 05. септембра 2008. године одржана је заједничка командно-штабна вежба оружаних снага Србије и Норвешке у којој су учествовали и припадници ВМА и војног санитета, а којом је руководио пуковник др Никола Зец, командант лаке пољске болнице

Детаљније

У свет по нова знања

22.08.2008

Осам припадника ВМА ће најесен отићи на усавршавање у иностранство, одлучило је Наставно-научно веће ВМА на претходној седници.

Детаљније

444.jpg

Сарадња ВМА са клиником “Фјодоров”

21.08.2008

Начелник Клинике за очне болести ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић борави у Калуги, у Русији, на позив директора и главног хирурга Очне клинике „Фјодоров“ проф. др Александра Владимировича Терешченка.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас