ICMM Bali.jpg

29.05.2015 | Учешће на Светском конгресу војне медицине

Делегација Војномедицинске академије, у саставу декана Медицинског факултета ВMA Универзитета одбране у Београду пуковника проф. др Небојше Јовића и начелнице Националног центра за контролу тровања ВМА проф. др Славице Вучинић, имала је веома запажено учествовање на 41. светском конгресу војне медицине у Индонезији (Бали).

Pulmo 052015.jpg

26.05.2015 | O карциному бронха

Курс континуиране медицинске едукације под називом "Савремени приступ лечењу карцинома бронха" у организацији Клинике за пулмологију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.

Skola anestezije 2015.jpg

25.05.2015 | Одржана "Школа анестезије"

Семинар под називом "Школа анестезије и интензивне терапије" у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију Војномедицинске академије одржан је од 21. до 22. маја 2015. године на ВМА.

prolece2015-1.jpg

21.05.2015 | Завршена вежба "Пролеће 2015"

Завршница логоровања и показне вежбе "Пролеће 2015", коју су извели слушаоци 7. класе кандидата за резервне официре санитетске службе и 1. класа кадета Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду, у организацији Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА, одржана је данас на Војномедицинској академији.

DIMO 052015.JPG

18.05.2015 | Амерички предавачи о нези трауматизованих пацијената

Kурс из области неге трауматизованих пацијената у организацији Тренинг центра санитетске службе Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА завршен је 15. маја 2015. године на Војномедицинској академији.

Bioinzenjerstvo 052015.JPG

18.05.2015 | O биоинжењерству и медицинској информатици

Симпозијум о биоинжењерству и медицинској информатици у савременој дијагностици и терапији у организацији Института за медицинска истраживања ВМА и Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду, а под покровитељством BioEMIS TEMPUS пројекта одржан је на Војномедицинској академији.

saradnja sa britanskim vojnim zdravstvom.jpg

15.05.2015 | Сарадња са британским војним здравством

У оквиру курса „Ефекти високо токсичних хемикалија, мере заштите и лечења“, који је од 12. до 14. маја 2015. године организован на Војномедицинској академији за четири припадника Оружаних снага Уједињеног Краљевства, генерални директор медицинских служби Копнене војске Уједињеног Краљевства генерал мајор Џереми Роуван посетио је ВМА.

Poseta_kadeta_Mornaričke_akademije_Kraljevine_Norveške.jpg

14.05.2015 | Посета кадета Морнаричке академије Краљевине Норвешке

Представници Морнаричке академије Краљевине Норвешке предвођени професорима Ханс Јорген Бреиланд Виборгом и Осе Гиље Остенсеном посетили су Медицински факултет ВМА Универзитета одбране у Београду у оквиру програма интеркултуралне сарадње.

Na_VMA_obeležen_Svetski_dan_sestrinstva.jpg

12.05.2015 | На ВМА обележен Светски дан сестринства

Светски дан сестринства обележен је данас свечаним скупом у амфитеатру Војномедицинске академије. Том приликом, министар одбране Братислав Гашић уручио је традиционално признање сестри године на ВМА, које је ове године добила Драгана Лазаревић, главна сестра II одељења Клинике за општу хирургију.

Ebola_kao_globalna_pretnja.jpg

08.05.2015 | Ебола као глобална претња

Курс под називом „Ебола-регионални проблем који је прерастао у глобалну претњу“, у организацији Института за епидемиологију Сектора за превентивну медицину ВМА одржан је на Војномедицинској академији.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас