272.jpg

Novak Đoković: „VMA je pravi srpski brend!“

16.09.2009 | Aktuelnosti

Proslavljeni srpski teniser i jedan od najpoznatijih naših sugrađana u svetu Novak Đoković posetio je sa porodicom Njegovu Svetost, Patrijarha Srpskog gospodina Pavla, koji se nalazi na lečenju na VMA.

Detaljnije

273.jpg

Lideri oralne implantologije Srbije

11.09.2009 | Aktuelnosti

Implantolozi Klinike za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju VMA puk.doc.dr Novak Stamatović i doc.dr Smiljana Matić autori su knjige Osnovi oralne implantologije.

Detaljnije

275.jpg

U slavu srpske nauke: ekologija, zdravlje, sport i životna sredina

10.09.2009 | Aktuelnosti

Povodom 130 godina od rođenja Milutina Milankovića, srpskog naučnika koji je zadužio svet kanononom osunčanja Zemlje i njegovim uticajem na klimatske promene i ledena doba, u Banjaluci je održan Međunarodni naučni skup „Ekologija, rad, zdravlje i životna sredina“ kome su svojim učešćem značajan doprinos dali i stručnjaci VMA: Elizabeta Ristanović, Sonja Radaković, Srđan Lazić i Nikola Čikiriz.

Detaljnije

276.jpg

Nova klasa Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe VMA

07.09.2009 | Aktuelnosti

"Svi vi koji danas stupate u svete prostorije ovog hrama medicinske struke i nauke, bilo kao slušaoci Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe, dakle kao svršeni studenti ili kao studenti koji tek treba da ovladaju lekarskim i vojničkim veštinama, imaćete privilegiju da u instituciji ovakvog ranga, u ovom medicinskom gradu, proširujete postojeća i stičete nova stručna i naučna znanja, ali ćete steći i kvalitet više: naučićemo vas vojnostručnim veštinama, poštovanju doktrine i specifičnoj posvećenosti vojsci, narodu, instituciji, prenećemo vam svoja jedinstvena iskustva iz mnogih domena medicine.

Detaljnije

277.jpg

Početak školovanja prve generacije studenata medicine VMA

04.09.2009 | Aktuelnosti

Načelnik VMA, general-major prof.dr Midorag Jevtić, primio je studente - kadete prve klase Visoke škole Vojnomedicinske akademije, koji su prvog dana septembra počeli školovanje. Poželevši im dobrodošlicu, general Jevtić je rekao da je za Vojnomedicinsku akademiju, sistem odbrane, ali i za srpsku medicinu, to istorijski događaj.

Detaljnije

278.jpg

Srbija i NR Kina: strateško partnerstvo u oblasti vojne medicine

22.08.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Petočlana delegacija Sanitetske službe Narodnooslobodilačke armije NR Kine sa zamenikom načelnika Glavne vojne bolnice u Pekingu, general-majorom Čen Ksaokongom na čelu, boravi u zvaničnoj poseti VMA.

Detaljnije

279.jpg

Dobrovoljno zaveštanje organa u VMA

22.08.2009 | Aktuelnosti

Vojnomedicinska akademija je prva ustanova u našoj zemlji koja je pre desetak godina započela sa programom zaveštanja organa i izdavanja donorskih kartica. Do sada je u VMA donorske kartice dobilo oko 24.000 građana.

Detaljnije

280.jpg

Srpsko-irački dogovori o vojnomedicinskoj saradnji

18.08.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Generalni direktor Vojnozdravstvene službe Ministarstva odbrane Republike Irak, general-major Samir Abdul Hasan al Azraki posetio je VMA. General Azraki je član iračke delegacije koja boravi u višednevnoj poseti Ministarstvu odbrane Srbije.

Detaljnije

281.jpg

Jačanje saradnje sa sanitetskom službom SR Nemačke

17.08.2009 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Delegacija Sanitetske službe Nemačke koju predvodi sanitetski pukovnik prof.dr Urlih Kunc, zamenik načelnika Vojne bolnice u Ulmu i glavni koordinator za medicinsko usavršavanje u okviru Bundesvera, otpočela je višednevnu radnu posetu VMA u okviru koje će se upoznati sa organizacijom i radom naše ustanove sa posebnim akcentom na razmenu stručnih iskustava u oblasti neurohirurgije i urologije.

Detaljnije

282.jpg

Reumatolozi VMA o lečenju gihta

06.08.2009 | Aktuelnosti

Stručnjaci Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA: pukovnik prof.dr Dušan Stefanović (načelnik Klinike) i dr Ksenija Gardašević objavili su priručnik "GIHT - VODIČ ZA BOLESNIKE"

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas