489.jpg

Година дана рада Министарства одбране

04.05.2008 | Актуелности

На Конференцији за штампу поводом презентације резултата рада Министарства одбране у протеклој години, министар одбране Србије Драган Шутановац истакао је да је ВМА од септембра 2007. године постала регионални центар за војномедицинску сарадњу, као и да је од почетка 2008. године укључена у систем здравствене заштите Србије, чиме је омогућено свим грађанима да се без аминистративних препрека, уз адекватан упут, лече у овој врхунској медицинској установи.

Детаљније

490.jpg

Визије унапређења здравствене службе

23.04.2008 | Актуелности

У Војномедицинској академији је одржано Стручно саветовање о модалитетима даљег унапређења војног здравства у контексту свеукупних реформских промена у систему одбране.

Детаљније

Припреме за увођење стандарда квалитета

18.04.2008 | Актуелности

Војномедицинска академија жели да остане лидер на Балкану и унапреди своје високо место у Европи у области медицинске струке и науке, што се постиже перманентним усавршавањем запослених, осавремењавањем опреме и сталним побољшањем квалитета услуга

Детаљније

491.jpg

Споразум са Рударским басеном Колубара

18.04.2008 | Актуелности

Споразум о пружању медицинских услуга и превентивномедицинском збрињавању радника Рударског басена Колубара на Војномедицинској академији потписали су представници руководства и синдиката РБ Колубара и начелник ВМА генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић.

Детаљније

492.jpg

Ратна психотраума српских ветерана

17.04.2008 | Актуелности

У централном дому Војске Србије промовисана је научна монографија „Ратна психотраума српских ветерана“ чији су аутори група еминентних неуропсихијатара и психолога са Војномедицинске академије.

Детаљније

493.jpg

Златна плакета ВМА Народном позоришту

16.04.2008 | Актуелности

Група истакнутих уметника, представника Народног позоришта у Београду посетила је ВМА.

Детаљније

494.jpg

Нова метода грудне хирургије

08.04.2008 | Актуелности

Тим стручњака Клинике за грудну хирургију ВМА предвођен пуковником, проф. др Војканом Станићем, успешно је данас обавио видео асистирану торакоскопску хируршку интервенцију (VATS) код пацијента са рецидивним спонтаним пнеумотораксом

Детаљније

Још један успех васкуларне хирургије ВМА

08.04.2008 | Актуелности

Стручни тим васкуларних хирурга, анаестезиолога и радиолога Војномедицинске академије успешно је урадио још две операције ендоваскуларне ресконструкције анеуризме абдоминалне аорте чиме је настављен континуитет рада започет фебруара 2008. године када су урађене прве две такве процедуре.

Детаљније

Курс ендоскопске хирургије синуса

08.04.2008 | Актуелности

У организацији Клинике за оториноларингологију ВМА, Српског лекарског друштва и Друштва пријатеља оториноларингологије из Швајцарске у Војномедицинској академији је одржан курс ендоскопске хирургије синуса.

Детаљније

ВМА збринула повређене у Галеници

07.04.2008 | Актуелности

Након хемијског акцидента у складишту фабрике Галеника-Фитофармација а.д. у Војномедицинску академију је примљено 29 особа

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас