ICMM Bali.jpg

29.05.2015 | Učešće na Svetskom kongresu vojne medicine

Delegacija Vojnomedicinske akademije, u sastavu dekana Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnika prof. dr Nebojše Jovića i načelnice Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavice Vučinić, imala je veoma zapaženo učestvovanje na 41. svetskom kongresu vojne medicine u Indoneziji (Bali).

Pulmo 052015.jpg

26.05.2015 | O karcinomu bronha

Kurs kontinuirane medicinske edukacije pod nazivom "Savremeni pristup lečenju karcinoma bronha" u organizaciji Klinike za pulmologiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.

Skola anestezije 2015.jpg

25.05.2015 | Održana "Škola anestezije"

Seminar pod nazivom "Škola anestezije i intenzivne terapije" u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije održan je od 21. do 22. maja 2015. godine na VMA.

prolece2015-1.jpg

21.05.2015 | Završena vežba "Proleće 2015"

Završnica logorovanja i pokazne vežbe "Proleće 2015", koju su izveli slušaoci 7. klase kandidata za rezervne oficire sanitetske službe i 1. klasa kadeta Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, u organizaciji Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA, održana je danas na Vojnomedicinskoj akademiji. Cilj vežbe bio je zbrinjavanje ugroženih i nastradalih lica u uslovima vanrednih situacija, odnosno od posledica zemljotresa.

DIMO 052015.JPG

18.05.2015 | Američki predavači o nezi traumatizovanih pacijenata

Kurs iz oblasti nege traumatizovanih pacijenata u organizaciji Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA završen je 15. maja 2015. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Bioinzenjerstvo 052015.JPG

18.05.2015 | O bioinženjerstvu i medicinskoj informatici

Simpozijum o bioinženjerstvu i medicinskoj informatici u savremenoj dijagnostici i terapiji u organizaciji Instituta za medicinska istraživanja VMA i Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, a pod pokroviteljstvom BioEMIS TEMPUS projekta održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

saradnja sa britanskim vojnim zdravstvom.jpg

15.05.2015 | Saradnja sa britanskim vojnim zdravstvom

U okviru kursa „Efekti visoko toksičnih hemikalija, mere zaštite i lečenja“, koji je od 12. do 14. maja 2015. godine organizovan na Vojnomedicinskoj akademiji za četiri pripadnika Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, generalni direktor medicinskih službi Kopnene vojske Ujedinjenog Kraljevstva general major Džeremi Rouvan posetio je VMA.

Poseta_kadeta_Mornaričke_akademije_Kraljevine_Norveške.jpg

14.05.2015 | Poseta kadeta Mornaričke akademije Kraljevine Norveške

Predstavnici Mornaričke akademije Kraljevine Norveške predvođeni profesorima Hans Jorgen Breiland Viborgom i Ose Gilje Ostensenom posetili su Medicinski fakultet VMA Univerziteta odbrane u Beogradu u okviru programa interkulturalne saradnje.

Na_VMA_obeležen_Svetski_dan_sestrinstva.jpg

12.05.2015 | Na VMA obeležen Svetski dan sestrinstva

Svetski dan sestrinstva obeležen je danas svečanim skupom u amfiteatru Vojnomedicinske akademije. Tom prilikom, ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je tradicionalno priznanje sestri godine na VMA, koje je ove godine dobila Dragana Lazarević, glavna sestra II odeljenja Klinike za opštu hirurgiju.

Ebola_kao_globalna_pretnja.jpg

08.05.2015 | Ebola kao globalna pretnja

Kurs pod nazivom „Ebola-regionalni problem koji je prerastao u globalnu pretnju“, u organizaciji Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas