479.jpg

Посета лекара из Walter Reed-a

11.06.2008

Стручњаци Walter Reed-а, једне од најеминентнијих војномедицинских установа у свету, посетили су Клинику за психијатрију ВМА.

Детаљније

481.jpg

Симпозијум о реуматоидном артритису

22.05.2008

У организацији Клинике за реуматологију и Института за медицинска истраживања у Војномедицинској академији је 22. маја одржан симпозијум о реуматоидном артритису (РА).

Детаљније

482.jpg

Јавни час Школе резервних официра

22.05.2008

У присуству Начелника и чланова Колегијума ВМА, начелника клиника, института и наставника ВМА слушаоци 93. класе Школе резервних официра санитетске службе Војске Србије презентовали су семинарске радове са темом "Организација санитетске службе у појединима страним армијама и искуства страних санитетских служби у кризним ситуацијама".

Детаљније

483.jpg

Показна вежба радиолошке деконтаминације

21.05.2008

Сходно утврђеном годишњем плану рада ВМА, припадници Сектора за превентивну медицину извели су показну вежбу која је имала за циљ испитивање спремности превентивномедицинске и радиолошке екипе ВМА

Детаљније

Светски дан борбе против хепатитиса

20.05.2008

Стручњаци Клинике за инфективне и тропске болести ВМА активно су учествовали у медијској кампањи обележавања Светског дана борбе против хепатитиса.

Детаљније

484.jpg

Предавање о биотероризму у Школи националне одбране

19.05.2008

У оквиру сарадње Школе националне одбране (ШНО) и ВМА, полазницима ове школе, будућим носиоцима руководећих функција у Министарству одбране и Војсци Србије, предавање са темом »Биотероризам као актуелни изазов« одржала је научни сарадник, др сц.мед. Елизабета Ристановић.

Детаљније

Признање војној анестезиологији

17.05.2008

Поводом 50 година постојања Секције за анестезиологију Српског лекарског друштва у Дому Гарде Војске Србије одржана је Свечана академија на којој је представљена ретроспектива развоја српске анестезиологије и интензивне терапије и путеви будућег развоја.

Детаљније

485.jpg

Светски дан сестринства

12.05.2008

Светски дан сестринства обележен је 12. маја у ВМА свечаном академијом. Медицинским сестрама и техничарима празник је честитао Начелник ВМА, генерал-мајор, проф.др. Миодраг Јевтић

Детаљније

487.jpg

Уметничко стваралаштво лекара

06.05.2008

Поводом Ђурђевдана, крсне славе Српског лекарског друштва, у Војномедицинској академији је свечано отворена изложба уметничког стваралаштва лекара-припадника ВМА, уметничке секције Српског лекарског друштва и Друштва лекара Војводине.

Детаљније

486.jpg

Размена стручних искустава са представницима Норвешке војске

06.05.2008

У оквиру билатералне војне сарадње Министарства одбране Републике Србије и Краљевине Норвешке у дводневној радној посети ВМА боравили су мајори Morten Anderssen i Lena Querby

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас