478.jpg

Војно-санитетска сарадња Србије и Норвешке

12.06.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

На основу плана билатералне војне сарадње, делегација Краљевине Норвешке боравила је у радној посети Српском војном санитету и Војномедицинској академији

Детаљније

479.jpg

Посета лекара из Walter Reed-a

11.06.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Стручњаци Walter Reed-а, једне од најеминентнијих војномедицинских установа у свету, посетили су Клинику за психијатрију ВМА.

Детаљније

481.jpg

Симпозијум о реуматоидном артритису

22.05.2008 | Актуелности

У организацији Клинике за реуматологију и Института за медицинска истраживања у Војномедицинској академији је 22. маја одржан симпозијум о реуматоидном артритису (РА).

Детаљније

482.jpg

Јавни час Школе резервних официра

22.05.2008 | Актуелности

У присуству Начелника и чланова Колегијума ВМА, начелника клиника, института и наставника ВМА слушаоци 93. класе Школе резервних официра санитетске службе Војске Србије презентовали су семинарске радове са темом "Организација санитетске службе у појединима страним армијама и искуства страних санитетских служби у кризним ситуацијама".

Детаљније

483.jpg

Показна вежба радиолошке деконтаминације

21.05.2008 | Актуелности

Сходно утврђеном годишњем плану рада ВМА, припадници Сектора за превентивну медицину извели су показну вежбу која је имала за циљ испитивање спремности превентивномедицинске и радиолошке екипе ВМА

Детаљније

Светски дан борбе против хепатитиса

20.05.2008 | Актуелности

Стручњаци Клинике за инфективне и тропске болести ВМА активно су учествовали у медијској кампањи обележавања Светског дана борбе против хепатитиса.

Детаљније

484.jpg

Предавање о биотероризму у Школи националне одбране

19.05.2008 | Актуелности

У оквиру сарадње Школе националне одбране (ШНО) и ВМА, полазницима ове школе, будућим носиоцима руководећих функција у Министарству одбране и Војсци Србије, предавање са темом »Биотероризам као актуелни изазов« одржала је научни сарадник, др сц.мед. Елизабета Ристановић.

Детаљније

Признање војној анестезиологији

17.05.2008 | Актуелности

Поводом 50 година постојања Секције за анестезиологију Српског лекарског друштва у Дому Гарде Војске Србије одржана је Свечана академија на којој је представљена ретроспектива развоја српске анестезиологије и интензивне терапије и путеви будућег развоја.

Детаљније

485.jpg

Светски дан сестринства

12.05.2008 | Актуелности

Светски дан сестринства обележен је 12. маја у ВМА свечаном академијом. Медицинским сестрама и техничарима празник је честитао Начелник ВМА, генерал-мајор, проф.др. Миодраг Јевтић

Детаљније

487.jpg

Уметничко стваралаштво лекара

06.05.2008 | Актуелности

Поводом Ђурђевдана, крсне славе Српског лекарског друштва, у Војномедицинској академији је свечано отворена изложба уметничког стваралаштва лекара-припадника ВМА, уметничке секције Српског лекарског друштва и Друштва лекара Војводине.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас