Klinika za plastičnu hirurgiju i opekotine
Klinika za plastičnu hirurgiju i opekotine bavi se celokupnom problematikom u svim domenima plastične hirurgije. Zahvaljujući modernoj opremljenosti moguće je obaviti najsloženije operacije iz svih oblasti rekonstruktivne hirurgije i lečenja opekotina.
Kliniku čine Odeljenje za plastičnu hirurgiju sa 29 postelja i Odeljenje za opekotine sa 26 postelja. Odeljenje za opekotine u svom sastavu ima dve operacione sale, dve sobe za intenzivnu negu i dva previjališta sa kadama za hidroterapiju. Klinika raspolaže i jednom operacionom salom u Operacionom bloku VMA sa varijabilnim brojem postelja u Hirurškoj intenzivnoj nezi.
 
Istorijat
Klinika za plastičnu hirurgiju nastala je 1945. godine uz stručnu podršku britanskih plastičnih hirurga, saradnika Ser Harolda Gilisa, jednog od svetskih stručnjaka u ovoj oblasti. Osnivač i prvi načelnik bio je profesor Vinko Arneri, jedan od vodećih svetskih hirurga plastičara svog vremena i autor velikog broja radova, knjiga i originalnih operativnih metoda po kojima je Klinika postala prepoznatljiva u celom svetu.
 
Za vojne osiguranike i civilna lica sa uputom, Kabinet za plastičnu hirurgiju i opekotine je otvoren svakog radnog dana od 07.30 do 15.00 časova. Za civilna lica koja pregled obavljaju na sopstveni zahtev i sama snose troškove lečenja, kabinet radi od ponedeljka do četvrtka od 15.30 do 19.30 časova.
 
Kontakt
Centrala VMA: 011 266 11 22, 266 27 55
Načelnik Klinike: pukovnik profesor dr Nenad Stepić
Broj kabineta načelnika Klinike: 011 266 33 72
Administrator Klinike: 011 360 90 31

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas