417.jpg

Saradnja kardiohiruga VMA sa kolegama iz Hamburga

14.10.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Major, asistent dr Marko Jovanović sa Klinike za kardiohirurgiju VMA bio je od 28.09. do 09.10.2008. godine na studijskom boravku u Hamburgu, tokom kojeg je obišao tamošnji Univerzitetski medicinski centar i čuvenu bolnicu “Albertinen Hospital", dva najprestižnija, vrhunski opremljena kardiohirurška centra u SR Nemačkoj koja obavljaju više od 2.000 kardiohirurških procedura najšireg spektra u toku godine. Dr Jovanović imao je priliku da prisustvuje izvođenju velikog broja intervencija i da se praktično i detaljno upozna sa metodom endoskopske pripreme vena za bajpas hirurgiju, koja se za sada ne primenjuje ni u jednom kardiohirurškom centru u našoj zemlji, a ima brojne prednosti nad otvorenom metodom pripreme vene.

Detaljnije

418.jpg

Prvi edukativni seminar ISIA

11.10.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Prvi edukativni seminar Internacionalne škole instruktora u anesteziji ISIA, organizovan pod pokroviteljstvom Svetske federacije udruženja anesteziologa WFSA i Društva anesteziologa i intenzivista Srbije održan je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu 3 i 4. oktobra.

Detaljnije

419.jpg

Hemoragična groznica sa bubrežnim sindromom

11.10.2008 | Aktuelnosti

U amfiteatru VMA održana je promocija knjige „Hemoragična groznica sa bubrežnim sindromom“, čiji su autori eminentni stručnjaci VMA.

Detaljnije

420.jpg

Beograd: akcija dobrovoljnog davanja krvi

08.10.2008 | Aktuelnosti,

U cilju afirmacije dobrovoljnog davalaštva krvi u Srbiji i prikupljanja što većih količina ove dragocene tečnosti, Institut za transfuziologiju VMA i restoran Mekdonalds pokrenuli su početkom oktobra meseca akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Detaljnije

421.jpg

Intervju Načelnika VMA za list PRES

06.10.2008 | Intervjui

Intervju načelnika VMA, general-majora, prof. dr Miodraga Jevtića nedeljnom magazinu dnevnog lista Press

Detaljnije

422.jpg

U prilog daljeg jačanja balkanske vojnomedicinske saradnje

04.10.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Zvanična delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije predvođena Načelnikom VMA general-majorom prof. dr Miodragom Jevtićem posetila je Vojnu bolnicu u Skoplju na poziv rukovodilaca vojnozdravstvene službe Republike Makedonije.

Detaljnije

423.jpg

Godišnji kongres Udruženja reumatologa Srbije

02.10.2008 | Aktuelnosti

Godišnji kongres Udruženja reumatologa Srbije održan je u Ivanjici od 24 do 27. septembra 2008. godine, uz učešće više od 200 reumatologa iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Italije i Nemačke.

Detaljnije

424.jpg

Dani preventivne medicine

02.10.2008 | Aktuelnosti

U periodu od 23-26. septembra 2008. godine u Nišu je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije održan međunarodni naučni skup „42. dani preventivne medicine".

Detaljnije

425.jpg

Savremeni pristup dijagnozi i terapiji reaktivnog artritisa – Reiterovog sindroma

30.09.2008 | Aktuelnosti

Monografija „Dijagnoza i terapija reaktivnog artritisa“ čiji su autori eminentni stručnjaci sa VMA i Medicinskog fakulteta u Beogradu, a urednici prof.dr Ljiljana Pavlica sa Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA i prof.dr Milica Prostran, direktor Centra za kliničku farmakologiju Kliničkog centra Srbije, promovisana je na nedavno održanom Kongresu udruženja reumatologa Srbije.

Detaljnije

426.jpg

Skup medicinskih sestara o korenima razvoja sestrinske profesije

30.09.2008 | Aktuelnosti

Stručni kongres medicinskih sestara i tehničara Srbije posvećen „korenima i razvoju sestrinske profesije na našim prostorima“ održan je prošle sedmice u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas