496.jpg

Ugovor o saradnji sa medicinskim školama

04.04.2008 | Aktuelnosti

Načelnik VMA general major prof. dr Miodrag Jevtić i direktori više srednjih i visokih akreditovanih privatnih i društvenih medicinskih škola iz Beograda i Ćuprije potpisali su ugovore o saradnji u nastavi, čija implementacija podrazumeva da će VMA ubuduće biti nastavna baza za ove škole.

Detaljnije

496.jpg

Tara: Epizootološki dani

02.04.2008 | Aktuelnosti

U organizaciji Uprave za zdravstvo Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Sekcije za zoonoze Srpskog lekarskog društva u hotelu Omorika na Tari je održan Međunarodni simpozijum - 10. epizootološki dani na kome je učestvovalo više od 200 stručnjaka veterinarske i humane medicine, univnjerzitetskih profesora i najznačajnijih predstavnika veterinarske službe iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Nemačke.

Detaljnije

497.jpg

Poseta delegacije Generalštaba Nacionalne armije Grčke

18.03.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Predstavnici delegacije Nacionalne armije Grčke posetili su Vojnomedicinsku akademiju i upoznali se sa mogućnostima i kapacitetima ove institucije u oblasti medicinske struke i nauke.

Detaljnije

498.jpg

Svečano obeležavanje Dana VMA

01.03.2008 | Aktuelnosti

Centralna proslava 164. godine postojanja VMA održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Detaljnije

499.jpg

Promocija novih magistara i doktora nauka

29.02.2008 | Aktuelnosti

Povodom Dana VMA, održana je svečana sednica nastavno-naučnog veća VMA na kojoj su promovisani magistri i doktori nauka koji su svoje teze odbranili u toku prošle godine, kao i specijalisti i subspecijalisti iz različitih oblasti medicine koji su specijalistički ispit odbranili između dva rođendana ove kuće.

Detaljnije

Novi uspeh hiruruga VMA

22.02.2008 | Aktuelnosti

Hirurški tim pod rukovodstvom general-majora prof. dr Miodraga Jevtića po prvi put u našoj zemlji uradio je uspešno dve nove operacije iz oblasti vaskularne hirurgije endovaskularnom hirurškom tehnikom kojom je učinjena rekonstrukcija aneurizme abdominalne aorte.

Detaljnije

500.jpg

Naučni poduhvati prof. Balinta

15.02.2008 | Aktuelnosti

Povodom 15 februara, Dana Vojske Srbije, ministar odbrane Srbije, Dragana Šutanovac uručio je nagradu za najbolji naučnoistraživački rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije prof. dr Beli Balintu sa Instituta za transfuziologiju VMA

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas