486.jpg

Razmena stručnih iskustava sa predstavnicima Norveške vojske

06.05.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

U okviru bilateralne vojne saradnje Ministarstva odbrane Republike Srbije i Kraljevine Norveške u dvodnevnoj radnoj poseti VMA boravili su majori Morten Anderssen i Lena Querby

Detaljnije

Humani gest srpske dijaspore

05.05.2008 | Aktuelnosti

Nebojši Vukomanoviću, koji se leči na Klinici za neurohirurgiju VMA od posledica strelne povrede mozga zadobijene u sukobima sa pripadnicima KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici, uručena je materijalna pomoć u iznosu od 1.000 australijskih dolara.

Detaljnije

488.jpg

Vojnomedicinska delegacija Sudana u poseti VMA

05.05.2008 | Aktuelnosti, Međunarodna saradnja

Visoka vojnomedicinska delegacija Ministarstva odbrane Sudana koju su činili: general-major dr Mohamed Said Omer i general-major dr Mohamed Sir Alkatim Ali boravila je u zvaničnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji od 05. do 09. aprila 2009.godine.

Detaljnije

Evropski dan borbe protiv melanoma

05.05.2008 | Aktuelnosti

U okviru Evropskog dana borbe protiv melanoma i programa besplatnog skrininga stanovništva za melanom i karcinom kože -EUROMELANOMA, stručnjaci Klinike za dermatovenerologiju VMA pregledali su 96 pacijenata

Detaljnije

489.jpg

Godina dana rada Ministarstva odbrane

04.05.2008 | Aktuelnosti

Na Konferenciji za štampu povodom prezentacije rezultata rada Ministarstva odbrane u protekloj godini, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac istakao je da je VMA od septembra 2007. godine postala regionalni centar za vojnomedicinsku saradnju, kao i da je od početka 2008. godine uključena u sistem zdravstvene zaštite Srbije, čime je omogućeno svim građanima da se bez aministrativnih prepreka, uz adekvatan uput, leče u ovoj vrhunskoj medicinskoj ustanovi.

Detaljnije

490.jpg

Vizije unapređenja zdravstvene službe

23.04.2008 | Aktuelnosti

U Vojnomedicinskoj akademiji je održano Stručno savetovanje o modalitetima daljeg unapređenja vojnog zdravstva u kontekstu sveukupnih reformskih promena u sistemu odbrane.

Detaljnije

Pripreme za uvođenje standarda kvaliteta

18.04.2008 | Aktuelnosti

Vojnomedicinska akademija želi da ostane lider na Balkanu i unapredi svoje visoko mesto u Evropi u oblasti medicinske struke i nauke, što se postiže permanentnim usavršavanjem zaposlenih, osavremenjavanjem opreme i stalnim poboljšanjem kvaliteta usluga.

Detaljnije

491.jpg

Sporazum sa Rudarskim basenom Kolubara

18.04.2008 | Aktuelnosti

porazum o pružanju medicinskih usluga i preventivnomedicinskom zbrinjavanju radnika Rudarskog basena Kolubara na Vojnomedicinskoj akademiji potpisali su predstavnici rukovodstva i sindikata RB Kolubara i načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić.

Detaljnije

492.jpg

Ratna psihotrauma srpskih veterana

17.04.2008 | Aktuelnosti

U centralnom domu Vojske Srbije promovisana je naučna monografija „Ratna psihotrauma srpskih veterana“ čiji su autori grupa eminentnih neuropsihijatara i psihologa sa Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

493.jpg

Zlatna plaketa VMA Narodnom pozorištu

16.04.2008 | Aktuelnosti

Grupa istaknutih umetnika, predstavnika Narodnog pozorišta u Beogradu posetila je VMA.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas