224.jpg

30.12.2009 | SREĆNA NOVA GODINA!

U ime zaposlenih u Vojnomedicinskoj akademiji, načelnik VMA, general – major prof. dr Miodrag Jevtić čestitao je Novu godinu svim pacijentima, partnerima i kolegama i sa porukom DELA, NE REČI (Res, Non Verba) poželeo sve najbolje u godini koja je pred nama.

225.jpg

28.12.2009 | Uspešan porođaj pacijentkinje sa transplantiranim bubregom

Stručni timovi VMA i Instituta ѕa ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije uspešno su izvršili porođaj pacijentkinje R.J. kojoj je u našoj ustanovi 2004.godine urađena transplantacija bubrega, od kada se nalazi pod stalnim monitoringom stručnjaka VMA.

226.jpg

25.12.2009 | Ministar odbrane otvorio novu angio salu i razgovarao sa studentima VMA

Ministar odbrane Dragan Šutanovac sa saradnicima posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju i pustio u rad novu angio-salu, najsavremeniji aparat za dijagnostičke i terapijske procedure u vaskularnoj interventnoj radiologiji.

227.jpg

23.12.2009 | Novogodišnji prijem za medije u VMA

U prisustvu predstavnika najuglednijih srpskih medija, u Vojnomedicinskoj amademiji održan je tradicionalni susret sa novinarima na kojem su predstavljeni rezultati u kalendarskoj godini i najavljeni ključni zadaci ove institucije od najvišeg nacionalnog značaja u budućnosti.

228.jpg

22.12.2009 | Sedma transplantacija jetre u VMA

Transplantacioni tim VMA je tokom prošle noći u saradnji sa kolegama iz KC Niš uradio tri kadaverične transplantacije organa.

229.jpg

20.12.2009 | Jačanje međunarodnog ugleda VMA

Međunarodni ugled VMA je sve snažniji, a njeno mesto na naučnoj i stručnoj mapi Evrope i sveta je jasno prepoznatljivo, o čemu govore i intenzivne aktivnosti i susreti koji su se odigrali u našoj ustanovi prethodnih nekoliko dana.

231.jpg

19.12.2009 | Plemenitost kao profesionalno i životno opredeljenje

Doktorke sa VMA Gordana Dimitrić i Žaklina Spasić dobitnice su specijalne plakete za „Najplemenitiji podvig godine“ u tradicionalnoj akciji čiji je pokrovitelj dnevni list Večernje novosti.

232.jpg

15.12.2009 | Anesteziološki stručni seminar u VMA:disajni put i mehanička ventilacija

U organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA i Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva u VMA je održan stručni seminar o temi „Disajni put i mehanička ventilacija“, uz učešće više od 300 medicinskih radnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

233.jpg

14.12.2009 | Medicina i vrhunski sport: VMA i FK Crvena zvezda

Čelnici VMA i FK Crvena Zvezda general-major prof.dr Miodrag Jevtić i Vladan Lukić potpisali su Protokol o saradnji kojim je naša institucija prihvatila da brine o zdravlju fudbalera i menadžmenta najtrofejnijeg srpskog kluba.

234.jpg

13.12.2009 | Vojnozdravstvena saradnja Srbije i Norveške

Visoka delegacija Sanitetske službe Kraljevine Norveške koju je predvodio načelnik, general-major dr John Maxfield Steineger, boravila je u trodnevnoj radnoj poseti VMA u periodu od 03. do 05.decembra.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas