266.jpg

29.09.2009 | Nagrada Udruženja reumatologa Srbije

Dr Gorica Ristić iz Klinike za reumatologiju i kliničku imunologiju VMA dobila je nagradu Udruženja reumatologa Srbije, a njen rad sa temom: „Koncentracije pro i antiinflamatornih citokina kod bolesnica sa reumatoidnim artritisom“, proglašen je najboljim na nedavno održanom Godišnjem kongresu reumatologa Srbije.

267.jpg

28.09.2009 | Prvi čas za studente VMA

Studentima vojne medicine, Visoke škole VMA, prvo predavanje u školskoj godini koja je danas zvanično započela, održao je načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić.

268.jpg

25.09.2009 | Dani preventivne medicine

Tradicionalni 43. međunarodni naučni skup „Dani preventivne medicine“ održan je u Nišu od 22-25.septembra 2009, uz učešće više od 120 stručnjaka iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Bugarske i Mađarske.

269.jpg

24.09.2009 | Hirurzi i radiolozi VMA na evropskoj naučnoj pozornici

Tim stručnjaka VMA predvođen načelnikom, general-majorom prof.dr Miodragom Jevtićem, imao je aktivno i zapaženo učešće na Evropskom Kongresu kardio-vaskularnih i interventnih radiologa (CIRSE) koji je održan je u Lisabonu, Portugalija, od 19. do 23.septembra 2009. godine.

270.jpg

18.09.2009 | Svetski priznati rezultati neurohirurga VMA

Na Četrnaestom svetskom kongresu neurohirurga koji je nedavno održan u Bostonu uvodno predavanje na temu Mogućnosti i ograničenja u hirurgiji perifernih nerava održao je načelnik Klinike za neurohirurgiju VMA pukovnik prof. dr Zoran Roganović,.

271.jpg

17.09.2009 | Vojnomedicinska delegacija Austrije u VMA

Možemo biti zadovoljni dosadašnjom vojnomedicinskom saradnjom Srbije i Austrije, ali uložićemo dodatne napore da ona bude još bolja i sveobuhvatnija. A to će biti lakše, ako se bolje upoznamo - rekao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić pozdravljajući delegaciju OS Republike Austrije koja boravi u dvodnevnoj poseti VMA, u okviru posete našoj saniteskoj službi, a na osnovu bilateralne vojne saradnje dve države.

272.jpg

16.09.2009 | Novak Đoković: „VMA je pravi srpski brend!“

Proslavljeni srpski teniser i jedan od najpoznatijih naših sugrađana u svetu Novak Đoković posetio je sa porodicom Njegovu Svetost, Patrijarha Srpskog gospodina Pavla, koji se nalazi na lečenju na VMA.

273.jpg

11.09.2009 | Lideri oralne implantologije Srbije

Implantolozi Klinike za maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju VMA puk.doc.dr Novak Stamatović i doc.dr Smiljana Matić autori su knjige Osnovi oralne implantologije.

275.jpg

10.09.2009 | U slavu srpske nauke: ekologija, zdravlje, sport i životna sredina

Povodom 130 godina od rođenja Milutina Milankovića, srpskog naučnika koji je zadužio svet kanononom osunčanja Zemlje i njegovim uticajem na klimatske promene i ledena doba, u Banjaluci je održan Međunarodni naučni skup „Ekologija, rad, zdravlje i životna sredina“ kome su svojim učešćem značajan doprinos dali i stručnjaci VMA: Elizabeta Ristanović, Sonja Radaković, Srđan Lazić i Nikola Čikiriz.

276.jpg

07.09.2009 | Nova klasa Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe VMA

"Svi vi koji danas stupate u svete prostorije ovog hrama medicinske struke i nauke, bilo kao slušaoci Škole rezervnih oficira Sanitetske i Veterinarske službe, dakle kao svršeni studenti ili kao studenti koji tek treba da ovladaju lekarskim i vojničkim veštinama, imaćete privilegiju da u instituciji ovakvog ranga, u ovom medicinskom gradu, proširujete postojeća i stičete nova stručna i naučna znanja, ali ćete steći i kvalitet više: naučićemo vas vojnostručnim veštinama, poštovanju doktrine i specifičnoj posvećenosti vojsci, narodu, instituciji, prenećemo vam svoja jedinstvena iskustva iz mnogih domena medicine.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas